1
Mayıs
2024
Çarşamba
EDİRNE

Ayçiçeği üreticisi artık sendikalı

Edirneli çiftçiler, Ayçiçeği Üreticileri Sendikası (Ayçiçek-Sen) ve Hububat Üreticileri Sendikası’nı (Hububat-Sen) kurdu.

Ayçiçek-Sen ve Hububat-Sen adlı sendikaların kuruluş dosyasının valiliğe teslim edilmesinin ardından basın açıklaması yapıldı. Hububat Üreticileri Sendikası Kurucu Genel Başkanı Abdullah Aysu, yıllardır örgütsüz bireyler olarak yaşayan Türk çiftçisinin çektiği sıkıntılardan dolayı kan ağladığını, son yıllarda uygulanan güdümlü tarım politikalarıyla üreticinin üretemez duruma getirildiğini öne sürdük. Aysu, "Her üretim yılı sonunda bir önceki yılı arar duruma getirildik. Bu duruma ’hayır’ diyoruz. ’Çağdaş insan örgütlü insandır’ şiarıyla yola çıkarak sendikalarımızı kurduk ve kurmaya devam edeceğiz" diye konuştu.

Aysu, ülkelerin gelişmişlik düzeylerinin bir anlamda o ülkede yaşayan insanların örgütlülük düzeyleriyle ölçüldüğünü ifade ederek, "Bu sözden hareketle ekonomik, demokratik, hak ve özgürlüklerimizi korumak, kullanmak ve geliştirmek için sendikalarımızı kuruyoruz. Bugün dünyada çiftçileri sendikalaşmamış çok az sayıdaki ülkelerden biriyiz. Bunu ülkemizin ve demokrasimizin bir ayıbı olarak görmekteyiz. Bu ayıbı kabul etmemiz mümkün değil. İlimizin bir Avrupa sınır kenti olması dolayısıyla, hemen yanı başımızdaki komşu ülkelerin bu ayıbı yıllar önce aştıklarını ve çiftçilerinin yıllar önce sendikalarını kurduklarını biliyoruz. Bu ülkenin çiftçileri olarak bizlerin onlardan ne eksiği var? Bu düşüncelerle 6 Nisan 2005 tarihinde hayvan yetiştiricileri, ’Kırklareli’nde Hayvan Yetiştiricileri Sendikası’nın kuruluş dosyasını Kırklareli Valiliği’ne vererek sendikalarını kurdular. Bugün bizler ’Hububat Üreticileri Sendikası’ ve ’Ayçiçeği Üreticileri Sendikası’nın kuruluş evraklarını valimize sunduk. Tüm çiftçilerimize hayırlı olsun" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 11 Nisan 2005 Pazartesi 13:35:45
Güncelleme :13 Nisan 2005 Çarşamba 12:11:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?