8
Mayıs
2024
Çarşamba
EDİRNE

Baban, kardeşin niye kaçak?

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Baykal iftira atar, kriz uzmanıdır. Alanı odur. Sayın Bahçeli’nin alanı da kavga uzmanıdır. Alanları bu. İşte bakın ben size yaptıkları iftiralar sebebiyle onlar hakkında konuşuyorum. Ama bunun dışında yaptıkları yok" dedi.


Erdoğan, partisinin Edirne Selimiye Meydanı’nda düzenlediği mitingte vatandaşlara seslendi.


Konuşmasında, sosyal güvenlik reformunu çıkardıklarını ancak bunu CHP’nin Anayasa Mahkemesi’ne götürdüğünü ve ertelendiğini anlatan Erdoğan, bu yasanın er veya geç çıkarılacağını kaydetti. Sağlık reformuyla hastaneler arasında ayrım kalmadığını, istenilen hastaneye gidilebildiğini belirten Erdoğan, şunları kaydetti:


"AK Parti hizmet konuşuyor. Yaptıklarını anlatıyor. Onlar size ne anlatıyor? Sayın Baykal iftira atar, kriz uzmanıdır. Alanı odur. Sayın Bahçeli’nin alanı da kavga uzmanıdır. Alanları bu. İşte bakın ben size yaptıkları iftiralar sebebiyle onlar hakkında konuşuyorum. Ama bunun dışında yaptıkları yok. Onların yaptığı bir şey yok. Onlar sadece cek, cak diyor. Olacak, gelecek, gidecek. Geç o işleri.
22 banka fona devredildi. Bununla kalmadı, bir de oradaki dönen dolaplardan sonra, İmar Bankasının sahibi... Madem baban doğru niye kaçak? Dürüst, niye kaçak? Kardeşin niye kaçak? Gelsinler yargılansınlar. Niye gelemiyorlar?"

"BEN SENİN KARDEŞİNİ ÇAĞIRMADIM"-


Erdoğan, "İmarzedelere" 9 katrilyon ödediklerini ifade ederek, Genç Parti Genel Başkanı Cem Uzan’a yönelik şu eleştirilerde bulundu:
"Senin baban, kardeşin dürüst öyle mi? Sen önce gel şu 9 katrilyonu bir öde ondan sonra boyunu posunu bir görelim, 1 YTL’ye mazotu nasıl vereceksin anlayalım. Milletin kesesinden zenginlik olur mu? Sen milleti soyup soğana çevirmişsin 9 katrilyon, çıkmış konuşuyorsun.
Bu ara çıkmış bir şey daha konuşuyor. ’Benim kardeşimi başbakan çağırmış’ diyor. Ben senin kardeşini çağırmadım. Ben Türkiye Cumhuriyeti’nin Başbakanıyım. Ben bir kasaba yönetmiyorum, 780 bin kilometrekarelik Türkiye’yi yönetiyorum. Sen kardeşini bırak da sen kaç kere Türkiye Cumhuriyeti Başbakanından randevu talep ettin, acaba randevu alabildin mi? Yazılı randevu talepleri var, alamadı. Niye alamadı? Çünkü onun muhatabı ben değilim. Yaptıklarını biliyorum fakat birkaç kez yine de dedim ki ilgili bakan arkadaşlarıma gitsin müracaat etsin, gitsin onlar kendisiyle ilgilensin. Ama onu da kabul etmedi.


Kardeşi ise ÇEAŞ ve Kepez’deki gelişmeleri duyunca bunun için görüşme talebinde bulundu. Kendilerine dedik ki burayı ödemeden asla.
Şimdi tutturmuş 2 gün kala bir şeyler açıklayacakmış. Ya ben senin kardeşinle görüştüm sen neyi açıklayacaksın? Kardeşinin sana söylediği yalanları mı anlatacaksın? Hangi belgeyle konuşacaksın, neyi konuşacaksın? Türkiye Cumhuriyetinin başbakanı yalan söylüyor, senin kardeşin doğru söylüyor öyle mi? Kimse onu yutmaz, hele benim milletim hiç yutmaz."

 

Milliyet internet/ AA
Yayın Tarihi : 16 Temmuz 2007 Pazartesi 18:29:12
Güncelleme :16 Temmuz 2007 Pazartesi 18:31:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?