4
Mayıs
2024
Cumartesi
EDİRNE

Bağ evi davasından beraat etti

EDİRNE BELEDİYE BAŞKANI SEDEFÇİ BERAAT ETTİ

Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi, Meriç Nehri kenarına kaçak olarak yaptırdığı iddia edilen bağ evi ile ilgili olarak yargılandığı davadan beraat etti.

Başkan Hamdi Sedefçi'ye, Edirne 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nden sonra bir beraat kararı da 3. Asliye Ceza Mahkemesi'nden geldi. Meriç Nehri kenarındaki eviyle ilgili olarak "haksız mal edinmek" iddiasıyla yargılanan Sedefçi, 3. Asliye Ceza Mahkemesi'nde 10'ncu celsesi görülen davadan çıkan beraat kararıyla sevindi. 3. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen davaya Sedefçi katılmazken, savunmasını avukatı İbrahim Karakoç yaptı. Bilirkişi raporunun okunmasının ardından Avukat Karakoç, bilirkişi raporuna bir

itirazının olmadığını belirterek kararın verilmesini talep etti. Bunun üzerine Hazine Avukatı Hülya Özdaban, bilirkişi raporunu kabul etmediklerini ve sanık Hamdi Sedefçi'nin cezalandırılmasını talep etti. Sedefçi'nin atılı suçu işlediğinin sabit olduğunu ifade eden Avukat Özdaban'ın konuşmasının ardından Cumhuriyet Savcısı Cengiz Özülkü mütalaayı okudu.

Özülkü mütalaasında, "Her ne kadar sanık hakkında haksız mal edinmek suçundan cezalandırılması için kamu davası açılmış ise de yapılan yargılama sonucunda sanığın atılı suçu işlediğine dair cezalandırılmasını gerektirir yeterli kesin ve inandırıcı delil elde edilmediği anlaşılmakta, sanığın atılı suçtan beraatına karar verilmesi kamu adına talep ve mütalaa olunur" dedi.

Sedefçi "ihaleye fesat karıştırma" iddiasıyla 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılandığı davadan da beraat etmişti. Sedefçi, 2008 yılında Edirne Belediyesi tarafından düzenlenen "Kurtuluş Resepsiyonu" davetiyeleri ihalesine fesat karıştırdığı iddiasıyla 5 yıldan 12 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanıyordu.

İHA
Yayın Tarihi : 18 Ekim 2010 Pazartesi 14:35:03
Güncelleme :18 Ekim 2010 Pazartesi 14:59:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?