1
Mayıs
2024
Çarşamba
EDİRNE

Bakan Eker ilk gezisini Edirne'ye yaptı

Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehmet Mehdi Eker, bakan olduktan sonra ilk defa Ankara dışına çıkarak, bir toplantıya katılmak üzere Edirne’ye geldi.

Trakya Birlik Yağlı Tohumlar Zirvesi’ne katılmak üzere Edirne’ye gelen Tarım ve Köyişleri Bakanı Eker, AK Parti Edirne İl Teşkilatı’nı ziyaretinde yaptığı konuşmada, "Ben göreve yeni gelmeme rağmen ilk defa Ankara dışına çıkıyorum ve Edirne’ye geliyorum. Sabah Mersin Tarsus’ta bir açılışa katıldım. Ayçiçeğinde de buğdayda da zaten daha önceden TMO hangi fiyatlardan alım yapacağını açıklamıştı. Hasat başlayan yerlerde TMO alım yapmaktadır. Ayçiçeği ile ilgili olarak biliyorsunuz bizim desteklememiz var. Prim ödememiz var. Bununla ilgili olarak ürün ekimi başlamadan önce açıklama yapılması, böylece üreticiye daha önceden bilgi verilmesi ve ona yardımcı olunması hususunda bir kararlılığımız var. Bu sene bu uygulama da başlıyor. Yağlı tohumlar bizim genel olarak açığımızın bulunduğu bir ürün grubudur. Bunun önemli bir kısmını bu bölge karşılıyor. Bunun için bu bölge bizim için çok önemli" dedi.

Bakan Eker, yaş sebze ve meyve ihracatında yaşanan sorunlarla ilgili soruya da, "Bu konu bizim için son derece önemli. Sürekli onu takip ediyoruz. Rusya ile temaslarımız devam ediyor. Onların istedikleri bir takım belgeler vardı. Biz oraya bir heyet gönderdik. Onların taleplerini getirdiler, biz cevaplandırdık. Şimdi onlara ilave bir takım açıklamalar istiyorlar. Bu sorun daha da ileri giderse daha başka diplomatik yollarla üst düzey teşebbüslerde bulunacağız" şeklinde yanıt verdi.

İHA
Yayın Tarihi : 11 Haziran 2005 Cumartesi 01:34:48
Güncelleme :24 Haziran 2005 Cuma 14:26:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?