3
Mayıs
2024
Cuma
EDİRNE

Bakan Güler Edirne'de

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Mehmet Hilmi Güler, Bursa'nın Karacabey İlçesi'nden Edirne'nin İpsala İlçesi'ne geçerek, Yunanistan'a bağlanacak olan Türkiye-Yunanistan Doğalgaz Boru Hattı ile Hamzadere Barajı sahasında incelemelerde bulundu. 

Bakan Güler, İpsala Gümrük Müdürlüğü'nde yaptığı açıklamada, 210 kilometre olan doğalgaz boru hattının 140 milyon dolara malolacağını ve yıl sonunda bitirileceğini söyledi. Açıklamanın ardından Doğalgaz Boru Hattı'nda yapılan kaynak çalışmalarını yerinde inceleyen Güler, "Bu büyük proje ile Yunanistan'a, oradan da İtalya'ya gaz taşıyacağız. Borular 220 santimetre derinliğe gömülecek. Sonra içlerine su doldurup test yapacağız" dedi. 40 yıldan bu yana yapılmayan çalışmaları yaptıklarını belirten Güler, kışın taşkınların yaşandığı Meriç Nehri'nde biriken malzemelerin de temizleneceğini belirtti. 

Bakan Güler, İpsala İlçesi'nin Koyuntepe Köyü yakınlarına yapılacak olan Hamzadere Barajı sahasında da incelemeler yaptı. "Trakya'nın GAP'ı" olarak nitelendiren baraj için bu yıl 15 milyon YTL ayrıldığını belirten Güler, "Baraj, 320 bin dekarlık bir sahayı sulayacak. İpsala, Türkiye'nin çentiğinin yarısının ekildiği bölge olacak. Baraj 180 milyon YTL'ye malolacak ve Trakya Bölgesi'ne de canlılık getirecek" diye konuştu. Bakan Hilmi Güler, Türkiye-Bulgaristan sınırına yapılacak olan Suakacağı Barajı ile birlikte bölgenin iki büyük baraja kavuşacağını söyledi.
iha
Yayın Tarihi : 22 Ağustos 2006 Salı 02:08:01
Güncelleme :22 Ağustos 2006 Salı 02:10:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?