3
Mayıs
2024
Cuma
EDİRNE

Bakan Yazıcı Edirne'de

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Hayati Yazıcı, yenileme çalışmaları kapsamında inşaatı süren Kapıkule Sınır Kapısı'nda incelemelerde bulundu.

Edirne'nin CHP'li Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi, Bakan Yazıcı'ya inşaatın ruhsatsız olduğunu belirterek, ruhsatsız bir yerin açılışının yapılacağını ve sıkıntı yaşanacağını söyledi.

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Hayatı Yazıcı, Kapıkule Sınır Kapısı'nda incelemelerde bulunarak, inşaat çalışmaları hakkında bilgi aldı. Bakan Yazıcı'ya bilgi veren Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi, Kapıkule'deki inşaat için ruhsat alınmadığını belirterek, "Kapıkule'nin inşaatının ruhsatı olmadığı ve ruhsatsız bir yerdeki çalışmalara izin verdiğimiz için Defterdarlık bizi mahkemeye verdi. Mahkeme sonuçlanıncaya kadar biz oraya ruhsat vermeyeceğiz. Açılışını yapabilirler, ama ruhsatsız bir yerin açılışını yapmış olurlar" dedi.

Bakan Yazıcı ise incelemeleri sırasında yaptığı açıklamada, "Gümrük kapılarımızı yeniliyoruz. Kapıkule gümrük kapılarımızın en başında geliyor. Buranın temelini attığımız günden beri çok hızlı bir çalışma temposu var burada. 10 gün önce Ocak ayı içinde açılışı yapılır hale gelir dendi. Biz de ona göre bir tarih belirledik. 26 Ocak tarihinde bu açılışı yapabilir miyiz diye düşünüyoruz. Çünkü 26 Ocak Dünya Gümrükçüler Günü. Açılış için çalışmaları değerlendirmek için geldim. Açılış gününü netleştireceğiz. Yetişmezse öteleyeceğiz. Bu kapının önemi ortada, görselliği önemli. Gerçekten tablo gibi bir kapı. Hamzabeyli Sınır Kapısı ile birlikte aynı anda açmayı planlıyoruz" diye konuştu.

Kapıkule'nin ruhsat problemiyle ilgili soruya Yazıcı, "Bu kamu binalarında ruhsat sorunu ayrı bir şey. Daha farklı düşünmek gerekir diye düşünüyorum. Buranın bir bölümünün yapı ruhsatı var diye biliyorum. Bir sorun olmuştu. O ne aşamada bilmiyorum. Burada onu da görüşeceğiz" cevabını verdi.

Yazıcı, AK Parti Edirne Teşkilatı'nı ziyaret ettikten sonra Edirne'den ayrıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 31 Aralık 2008 Çarşamba 23:19:31
Güncelleme :31 Aralık 2008 Çarşamba 23:22:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?