1
Mayıs
2024
Çarşamba
EDİRNE

Bakan'dan 'baraj' müjdesi

Tarım ve Köyişleri Bakanı Sami Güçlü, Edirne’ye gelerek taşkın alanlarını gezdi, köylünün derdini dinledi.

Bakan Güçlü, taşkından etkilenen Avarız, Değirmenyeni, Yolüstü, Hatipköy ve Suakacağı köylerinde incelemelerde bulundu.

Öncelikle su taşkınlarından etkilenen Avarız köyüne gelen Güçlü, köy kahvehanesinde yaptığı konuşmada, nehir sularının normal düzeye indiği bir dönemde Edirne’ye geldiklerini belirterek, çiftçilere geçmiş olsun dileklerini ilettiklerini, bundan sonra ne yapılabileceğinin yolunu aramak için burada bulunduklarını söyledi.

Güçlü, ’’Edirne’ye gelmeden önce, Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı ve Maliye Bakanı ile görüşerek buraya gelmelerini teklif ettim. Kendileri, daha kalıcı çözüm için Bulgaristan makamlarından randevu talep ettiklerini ve 27-28 Mart tarihleri arasında bu ülkeye gideceklerini belirttiler. Her iki bakan da Bulgaristan’daki yetkililerle yaşanan taşkınlar konusunda görüşecekler. Yaşanan bu afet belki Suakacağı Barajı’nın yapımını hızlandırabilir. Bölgede hasar tespit çalışmaları sular çekildikten sonra yapılacak ancak 11 bin dönüm dekar ekili alanın su taşkınlarından etkilendiğini biliyoruz" dedi.

Bakan Güçlü’nün gezisine katılan Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürü Veysel Eroğlu da Bulgaristan’ın baraj kapaklarını Türkiye’ye haber vermeden açması dolayısıyla Edirne’de su taşkınlarının meydana geldiğini söyleyerek, "Suakacağı Barajı yapıldığı takdirde 20 bin hektar araziyi sulayacak ve Tunca Nehri’nden meydana gelebilecek taşkınları önleyecek. DSİ olarak Türkiye’de en çok önem verdiğimiz barajlardan birisi Suakacağı barajıdır. Bölgede hava şartlarının ve arazinin iş makinesine müsait olduğu zaman barajın yapımı için çalışmaya başlayacağız" diye konuştu.

Avarız köyünün ardından Değirmenyeni köyüne giden Güçlü, Atatürk büstünün açılışını yaptı ve burada kendisine ikram edilen gözlemeyi yiyerek, ayran içtikten sonra köyün camisinde namaz kıldı. Bakan Güçlü, Hatip köyü çevresindeki sular altında kalan ekili arazileri de bir süre inceledi ve köy kahvehanesinde çiftçilerle sohbet etti.

İHA
Yayın Tarihi : 11 Mart 2005 Cuma 17:08:19
Güncelleme :22 Mart 2005 Salı 17:03:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?