2
Mayıs
2024
Perşembe
EDİRNE

Balkan Barış Ödülü Demaçi'ye

Merkezi Edirne'de bulunan Güneydoğu Avrupa Gazeteciler Derneği'nin (AGD), Balkanlar'daki barış ortamına katkıda bulunmak için ortaya koyduğu 3. Balkan Barış Ödülü'ne Kosova'daki insan hakları savunucusu "Sakharov Ödülü" sahibi, yazar Adem Demaçi'yi layık gördü.


Kosova Yazarlar Birliği Başkanı olan ve aynı zamanda "Kosova'nın Mandelası" olarak nitelendirilen Demaçi'nin barış ve insan hakları savunuculuğu konusunda bugüne kadarki çalışmaları ve girişimlerini dikkate alan AGD yönetim kurulu, 3. Balkan Barış Ödülü'nün Kosova'da düzenlenecek bir törenle Adem Demaçi'ye verilmesini kararlaştırdı.


AGD Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Ayan, Balkan Barış Ödülü'nün Demaçi'ye, Kosova'nın başkenti Priştine'de 29 Mayıs 2009 tarihinde AGD ile Kosova Türk Gazeteciler Derneği'nin (KTGD) ortaklaşa düzenleneceği bir törende verileceğini söyledi. Ayan, törene Kosova Cumhuriyeti'nin üst düzey yöneticileri, Kosovalı basın mensupları, Türkiye'nin Priştine Büyükelçiliği yetkilileri ile NATO yetkililerinin de davet edildiğini kaydetti.

AGD'nin 1. Balkan Barış Ödülü Bulgaristan'ın eski Dışişleri Bakanı Solomon Pasi'ye, 2. Balkan Barış Ödülü de Bulgaristan'ın demokrasiye geçiş dönemindeki ilk Cumhurbaşkanı ve Balkan Siyasi Kulübü'nün öncüsü Jelu Jelev'e verilmişti.
 

İha
Yayın Tarihi : 20 Mayıs 2009 Çarşamba 14:48:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?