4
Mayıs
2024
Cumartesi
EDİRNE

Balkan şehitleri dualarla anıldı

BALKAN ŞEHİTLERİ DUALARLA ANILDI

Balkan şehitleri, Edirne Sarayiçi Balkan Şehitliği'nde düzenlenen törenle dualarla anıldı.

Tören, saygı duruşu, saygı atışı ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Törende Edirne Valisi Gökhan Sözer, 54. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Cengiz Demirci, Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi ile Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Ali Vardar, Balkan Şehitliği anıtına çelenk koydu.

Edirne Kız Teknik Lisesi tarih öğretmeni Fatih Arda günün anlam ve önemini belirten konuşmasında, "Yüzyıllar boyu Osmanlı çatısı altında huzur ve barış içinde yaşayan Balkan halklarının, bölge üzerinde emelleri olan güçlerin kışkırtmaları sonucu insanlık dramı yaşandı. Kışkırtmalar sonucu Karadağ, Bulgaristan ve Yunanlılar bağımsızlık için ayaklandılar. Türkleri Balkanlar'dan söküp atmak isteyen isyancılar bölgede katliama başladı. Şükrüpaşa'nın aylar süren destansı direnişinin ardından Edirne Bulgarlara teslim edildi. İşgalin ardından, esir edilen Türkler şu anda tören yaptığımız Sarayiçi mevkiine toplandı ve burada ağaç kabuklarını kemirerek açlıktan ve hastalıktan 20 bin kişi şehit oldu" dedi.

Törende şiirlerin okunmasının ardından Edirne Müftü Vekili Durmuş Kabakçı şehitler için dua okundu. Tören Vali Sözer ve diğer protokol üyelerinin şehitliğe karanfil bırakmasının ardından sona erdi.

BALKAN ŞEHİTLERİ DUALARLA ANILDI
BALKAN ŞEHİTLERİ DUALARLA ANILDI
İHA
Yayın Tarihi : 26 Mart 2011 Cumartesi 13:30:04
Güncelleme :30 Mart 2011 Çarşamba 11:10:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?