1
Mayıs
2024
Çarşamba
EDİRNE

Balkan Şehitliği sulara gömüldü

Edirne’de kar yağışının ardından başlayan yağmurlar, Bulgaristan’ın Tunca Nehri üzerinde bulunan barajın kapaklarının açılmasına neden oldu. Tunca Nehri’ndeki taşkınlar nedeniyle Sarayiçi ve Balkan Şehitliği tamamen sular altında kaldı.

Yeniimaret Mahallesi’ne giden Yalnızgöz köprüsü ile Sarayiçi’ne giden Kanuni köprüleri trafiğe kapatıldı.

Tunca Nehri’ndeki taşkın nedeniyle nehir kenarında bulunan binlerce dönüm arazi sular altında kalırken, Avarız, Değirmenyeni, Yolüstü ve Suakacağı köyü taşkın tehdidi altında bulunuyor. Sular nehri çevreleyen setleri zorlarken, Değirmenyeni Köyü ile Edirne arasında bulunan yol ise taşkın nedeniyle kapandı.

Sular yolun üzerinden akmaya devam ediyor. Suakacağı Köyü’nde ise binlerce dönüm ekili arazi sular altında kalırken, nehir suyu köye kadar ulaştı.
Edirne şehir merkezinde Tunca Nehri kenarında bulunan bir çok iş yeri, çay bahçesi ve un değirmeni sulara gömüldü. Tunca Köprüsü yanında bulunan Mehmetçik Gazinosu’nun oyun alanı da sular altında bulunuyor. Tunca Nehri kenarında bulunan Evliye Kasımpaşa Cami ve Türbesi ise tamamen sular altında kaldı. Meriç Nehri’nde ise, su seviyesi taşma noktasına geldi. Su seviyesinin oldukça yükseldiği Meriç Nehri’nde çay bahçelerinin bazı bölümleri de sular altında kaldı.

Edirne Meteoroloji yetkilileri ise, yağmur yağışının gün boyu aralıklarda devam edeceğini belirtirken, DSİ yetkilileri ise sürekli nehirleri kontrol altında tutuyor. Yetkililer, nehirlerin su taşıma kapasitesinin kritik seviyeye ulaştığını ve taşkın tehlikesinin bulunduğunu ifade etti.

İHA
Yayın Tarihi : 17 Şubat 2005 Perşembe 13:00:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?