4
Mayıs
2024
Cumartesi
EDİRNE

Banker Bilo gerçek oldu

  Yasadışı yollardan Yunanistan'a, oradan da Avrupa'nın değişik ülkelerine gitmek isteyen mülteciler, Edirne'de insan tacirlerinin oyununa geldi.

İnsan tacirleri tarafından Meriç Nehri diye Tunca Nehri kenarına bırakılan Filistin uyruklu 2'si bayan 7 mülteci, nehri geçmelerine rağmen hala Türkiye'de olduklarını anlayınca büyük şok yaşadı.

Ünlü sanatçı Şener Şen'in Banker Bilo filmi Edirne'de gerçek oldu. Yasadışı yollardan Yunanistan'a, oradan da Avrupa'nın değişik ülkelerine gitmek isteyen Filistin uyruklu 7 mülteci, insan tacirlerine kişi başına bin euro ödedi. Parayı aldıktan sonra harekete geçen insan tacirleri, mültecileri Meriç Nehri diye Tunca Nehri kenarına bıraktı. Aralarında 2 bayanın da bulunduğu mülteciler, soğuk havaya rağmen nehre girerek karşı tarafa geçmeyi başardı. Avrupa umuduyla nehri geçen mülteciler, hala Türkiye'de olduklarını anlayınca büyük şok yaşadı.

Dolandırıldıklarını anlayan mülteciler, üstleri ıslak ve ayakları çamurlu bir şekilde şehir merkezindeki bir kahvehaneye sığındı. Kahvehanede çay içerek ısınmaya çalışan mülteciler olay yerine gelen polis ekipleri tarafından kimlik tespitleri yapıldıktan sonra Mülteci Barınmaevi'ne götürüldü. Soğuktan titreyen bayan mülteciler polis tarafından yakalanınca gözyaşlarını tutamadı.

Vatandaşlar, mültecilerin üstleri ıslak ve ayakları çamurlu halde sabah erken saatlerde kahvehaneye gelerek ısınmaya çalıştıklarını ifade etti.
 

 

İHA
Yayın Tarihi : 29 Aralık 2010 Çarşamba 11:23:01
Güncelleme :30 Aralık 2010 Perşembe 11:21:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?