4
Mayıs
2024
Cumartesi
EDİRNE

'Banker Bilo' gerçek oldu

Şener Şen, unutulmaz film Banker Bilo'da İlyas Salman'ı 'Almanya'ya götüreceğim' diyerek İstanbul'a getiriyordu. Avrupa ülkelerine gitmek isteyenler Edirne'de 'İşte burası Yunanistan' diyerek aldatılıyor.

1980 yılında çekilen ve başrollerini Şener Şen ile İlyas Salman'ın oynadığı ''Banker Bilo'' filminde geçen bir sahne, yıllar sonra yeniden gerçek oldu.

Filmde, uyanık ve dolandırıcı karakteri canlandıran Maho (Şener Şen), tarım işçisi Bilo (İlyas Salman) ve arkadaşlarını bir kamyon kasasında kaçak olarak Almanya'ya götürmek için para karşılığı anlaşıyordu.

Filmin bir sahnesinde kamyondan inen Maho, Bulgar gümrüğündeki görevlilerle konuşuyor gibi ''das is karpuz, komşi'' repliğiyle Almanya'ya karpuz götürüyor gibi yaparak kamyon kasasındakileri kandırıyordu. Sonunda da İstanbul'un bir semtinde, ''İşte burası Münih'' diyerek kaçakları bırakarak ortadan kayboluyordu.

 

Edirne'de yakalanan 2 Filistinlinin kaçış öyküsü de ''Banker Bilo'' filmini hatırlattı.

Yunanistan diye Edirne'nin Karaağaç Semti'nde indirilen kaçakları yakalayan Karaağaç Mahallesi Muhtarı Agah Korkan, iki Filistinli'nin mahallede dolaştığını fark edince güvenlik güçlerine haber verdiklerini söyledi.

Muhtar Korkan, yaşananları şöyle anlattı:

''Mahallemizde gün aşırı, kaçak yakalanıyor. Çoğunu da ben yakalayıp, polise haber ediyorum. Bunun önlemi alınmalı. Tunca Köprüsü üzerinde polislerce, şüpheli kişi ve araçlar kontrol ediliyor ancak bu daha da sıklaştırılmalı.''

İsimlerini açıklamaktan çekinen, korktukları ve panik içinde oldukları görülen Filistinli kaçaklar ise, Yunanistan diye kendilerini Karaağaç'a bıraktıklarını belirttiler.

 

...
Yayın Tarihi : 3 Eylül 2010 Cuma 12:57:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?