3
Mayıs
2024
Cuma
EDİRNE

Barınmaevindeki Filistinliler tedirgin

İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları, sınırı yasa dışı yollardan geçerek Avrupa ülkelerine gitmeye çalışırken yakalanan ve Edirne'deki Tunca Yabancılar Barınmaevi'ne konulan Filistinlileri tedirgin ediyor. Barınmaevinde kalan Filistinli mülteciler yakınlarından haber alamadıklarını belirterek, ülkelerinde yaşananları televizyonlardan endişeyle izliyor.

Barınmaevinde kalanlardan Filistinli Raşit Abdullah, endişe içinde seyrettiği televizon haberlerinden ülkesindeki son durumla ilgili bilgi edinmeye çalışıyor. Görüntüler karşısında gözleri dolan Abdullah, "Ailem şu anda Gazze'de bulunuyor. Filistin'de halen savaş yaşanıyor. Son saldırılardan sonra ailemden bilgi alamayorum. Filistin'i seviyorum ama işsizlik, savaş var. Onun için ülkemden kaçıyorum. Türkiye güzel memleket, Müslümanız, kardeşiz. Televizyondan İsrail saldırısını endişeyle izliyoruz. Türkiye devletinden yardım istiyoruz. Zaten her zaman yardımcı oluyor. Çünkü biz kardeşiz. Savaş bitmeden Filistin'e dönmek istemiyorum'' dedi.

Rahmi Selim Aziz de 1.5 yıl önce Türkiye'ye geldiğini belirterek, ''Telefonla yakınlarıma ulaşamıyorum. Korkuyorum çünkü orada annem ve diğer yakınlarım var. Onlardan haber alamıyorum. İnşallah onlara bir şey olmamıştır. Her zaman yakınlarını düşünüyorum'' diye konuştu.

Edirne'deki Tunca Yabancılar Barınmaevi'nde halen 267 kişi kalıyor. Bu kişilerden 60'ı erkek olmak üzere 62'sini Filistinliler oluşturuyor. Barınmaevinde televizyonlardan Filistin'de yaşanan savaşı izleyen mülteciler, "Yaşasın Filistin, kahrolsun İsrail" sloganları attı.

İHA
Yayın Tarihi : 6 Ocak 2009 Salı 08:34:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?