3
Mayıs
2024
Cuma
EDİRNE

Başkan Sedefçi'ye tahliye

Edirne şehiriçi içme suyu şebekesi imtiyaz ihalesine fesat karıştırdıkları iddiasıyla haklarında dava açılan Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi ile 7 sanık dün tahliye edildi.

Böylece 23 sanıklı davada tutuklu kimse kalmadı. Sanıkların fazlalığı nedeniyle Ticaret Borsası Konferans Salonu’nda yapılan duruşmada Edirne 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Tayyip Özdurmaz, salonda görüntü ve fotoğraf çekildiği yönünde kendisine bilgi geldiğini söyleyerek, "Bunu yapanın canı yanar. İnterneti de kapattırdım" dedi. Mahkeme Başkanı Tayyip Özdurmaz’ın talimatı üzerine Ticaret Borsası’ndaki tüm internet bağlantıları kapatıldı.

Duruşmanın öğleden sonraki bölümünde, tahliye taleplerini görüşen mahkeme 22 yıldan 51.5 yıla kadar hapis cezası istenen Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi, ihaleyi kazanan şirket yöneticileri Mustafa Selçuk, Mehmet Altunhan, Ali Fatih Şahin ve ihale danışmanı Abdullah Veli Aksaz’ı, yurt dışına çıkış yasağı koyarak 100’er bin YTL kefaletle tahliye etti. Diğer tutuklu sanıklar Belediyle Başkan Yardımcılığı görevinden emekli olan Cengiz Erdoğan ile ihaleyi kazanan şirket yöneticilerinden Talat Özcan ve Ümit Yeğin’in ise kefaletsiz tahliyelerine karar verildi.

Hürriyet
Yayın Tarihi : 10 Temmuz 2008 Perşembe 09:38:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?