4
Mayıs
2024
Cumartesi
EDİRNE

Bay Kemal, bak Edirne ne diyor!

BAŞBAKAN ERDOĞAN EDİRNE'DE HALKA HİTAP ETTİ

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Benim milletim artık bir sokulduğu delikten bir daha sokulmaz. Bu ülke hiç CHP'ye tek başına iktidar verdi mi? Zar zor geçmişte koalisyon ortakları oldu. O zaman da batırdılar her şeyi" dedi.

Başbakan Erdoğan, Edirne Selimiye Meydanı'nda halka seslendi. Erdoğan, "Tarihin, medeniyetin, kahramanlığın şehri, Fatih Sultan Mehmet'in doğduğu, Mimar Sinan'ın donattığı, Osmanlı'nın kadim başkenti Edirne'den sizleri selamlıyorum. Edirne Konya, Bursa, İstanbul, Ankara gibi bizim tarihimizdir, medeniyetimizdir, gururumuzdur, gözbebeğimizdir'' dedi. "Biz, Türkiye haritasını renklere ayıranlardan değiliz. Biz partizanlık yapanlardan, şehirleri, bölgeleri birbirinden ayrı gayrı tutanlardan değiliz" diye devam eden Erdoğan, "Biz, Doğu'ya, Batı'ya, Kuzey'e, Güney'e sırtını dönenlerden değiliz. Değil mi ki insandır, değil mi ki candır; başımızın tacıdır, gönlümüzün sultanıdır. 74 milyon bizim için birdir" ifadelerini kullandı.

Vatandaşlardan 12 Haziran'da oy pusulasının 1 numarasında olan AK Parti'ye oy vermelerini isteyen Erdoğan, "Mimar Sinan çıraklık eseri olarak Şehzadebaşı Camisi'ni, kalfalık eseri olarak Süleymaniye Camisi'ni ve ustalık eseri olarak da Selimiye Camisi'ni yaptı. Şimdi bizler işte usta Sinan'ın yolundayız. Çıraklık dönemi geride kaldı; 2002-2007. Kalfalık dönemi 2007-2011, o da geride kaldı. Şimdi ustalık dönemine başlıyoruz. Edirne'ye dönüştürmeye, değiştirmeye hazır mıyız? Çünkü bu ustalara ancak AK Parti yaraşır. Onların kadir kıymetini biz biliriz, diğerleri bilmez. Bu eserlerin restorasyonunda bizim emeğimiz var. İktidarın emeği var. Şu Edirne'de ne kadar tarihi eser varsa, onlar dile gelecek ve 'Bizi AK Parti hatırladı' diyecekler'' diye konuştu.

Erdoğan, şimdi dünyanın küresel bir finans krizini aşmaya çalıştığını ifade ederek, Yunanistan'ın, İrlanda'nın, Portekiz'in, İspanya'nın, ABD'nin durumunun ortada olduğunu, bu ülkelerde işsizliğin alıp başını gittiğini, bütçe açıklarının kabardığını, sosyal ve sağlık harcamalarının kısıldığını anlattı. Türkiye'nin 2010 yılında OECD ülkeleri içinde en hızlı büyüyen ülke olduğunu kaydeden Başbakan Erdoğan, ''IMF'den tek kuruş almadan krizi aştık. Bizden önce, CHP'nin yavrusu DSP biliyorsunuz. Öyle değil mi? DSP ve MHP iktidarından bize 23.5 milyar dolar IMF'ye borç kaldı. Ödedik, ödedik, ödedik, şu anda 5 milyar dolar kaldı. Merkez Bankası'nın kasasında 27.5 milyar dolar döviz vardı, bunun da yarıdan fazlası işçi döviziydi. Kasa şimdi artmaya başladı. Şu anda Merkez Bankası'nın kasasında 95 milyar dolar var. 27.5 milyar dolar nire, 95 milyar dolar nire? Şimdi Kılıçdaroğlu bu paraya sulandı. Onun için bol keseden atıyor, 'Dağıtacağım, vereceğim, her aileye şu kadar para'. Dur bakalım, nereden veriyorsun?

Benim milletim sana bir defa iktidar verecek mi ki, sen bunun hesabını yapıyorsun? Geç onu geç. Benim milletim artık bir sokulduğu delikten bir daha sokulmaz. Bu ülke hiç CHP'ye tek başına iktidar verdi mi? Zar zor geçmişte koalisyon ortakları oldu. O zaman da batırdılar her şeyi'' dedi.

Başbakan Erdoğan, İstanbul'da Birleşmiş Milletler'in en önemli zirvelerinden birinin yapıldığını, dünyanın bir çok ülkesinden devlet ve hükümet başkanlarının bu zirve için İstanbul'a geldiğini anımsatarak, zirve açılışında da ifade ettiği gibi 2012 yılından itibaren Türkiye'nin yoksul ülkelere yılda 200 milyon dolar yardım yapacağını vurguladı. Özel sektörün yoksul ülkelerdeki yatırımlarını 2015 yılına kadar 5 milyar dolara, 2020 yılına kadar da 10 milyar dolara çıkaracaklarını belirten Erdoğan, şunları kaydetti:

"Eskiden böyle bir Türkiye var mıydı? İşte şimdi veren el oldu. Ama geçmişte alan eldi. Şu CHP'nin iktidarları döneminde bunlar borç bile bulamıyordu. Gittikleri zaman 9 ay vade ile veriyorlardı. Şimdi nereden nereye geldik. Şimdi el uzatan, yoksulların elinden tutan, mağdurların, mazlumların sesi olan, onların hakkını savunan bir Türkiye var. Dünyanın her yerinde vatandaşlarına, soydaşlarına, akrabalarına sahip çıkan, onları kucaklayan bir Türkiye var. Kırcaali'de, Gümülcine'de, İskeçe'de, Kosova'da, Bosna'da, tüm Balkanlar'da kardeşlerinin, soydaşlarının hukukuna sahip çıkan bir Türkiye var. Başı dara düştüğünde, her imkanı seferber edip, vatandaşını tahliye eden, başka ülkelerin vatandaşlarına da kol kanat geren bir Türkiye var. 8.5 yılda yaptıklarımıza inşallah çok daha fazlasını ekleyeceğiz. 2023 yılına kadar Türkiye'yi, dünyanın en büyük 10 ekonomisi arasına yükselteceğiz. Bundan hiç şüpheniz olmasın."

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Türkiye'yi nasıl kirlilikten kurtardıysak, nasıl her türlü pisliği temizlediysek, inşallah Ergene'yi ve Ergene Havzası'nı da yine biz kirlilikten temizleyecek, arındıracak ve su kalitesini artıracağız" dedi.

Edirne'de bugün 50'ye yakın eserin açılışını yapacaklarını belirten Erdoğan, "Ayrım yok, bunları yaptık ve yapıyoruz. Asla ayrım yok. Bunun için de barajlarından göletlerine, eğitim sağlık aklınıza ne gelirse. Tarımın Edirne için ne kadar önemli olduğunu çok iyi biliyoruz. Bizim tarım noktasında Türkiye'yi nereden alıp nereye getirdiğimizi burada, Edirne'de özellikle hatırlatmak istiyorum. Önce su konusu. Çevre ve Orman Bakanlığımız tarafındanrve sağlık harcamaların 2003-2010 yılları arasında Edirne'ye 935 milyon liralık yatırım gerçekleştirdik. Sadece su. Bu süreçte, 111 bin dekar arazi sulamaya açıldı, yılda 6.5 milyon metreküp içme suyu sağlandı. 28 bin 680 dekar sulama sahasına sahip Yenikarpuzlu sulamasını yıl sonu itibariyle tamamlıyoruz. 522 bin dekar tarım alanın sulanmasını sağlayacak olan Çakmak Barajı'nın ihalesi 2007 yılının sonunda yapıldı, işe başladık, onu da şu an itibariyle yüzde 70 oranında tamamladık. Edirne'de OR-KÖY çalışmaları kapsamında 811 aileye 2 milyon lira ferdi proje kredisi verdik. Bugün, Hamzadere Barajı'nın açılışını yapıyoruz. 1998'de başlandı. Ve bu barajı biz bitirdik. 290 milyon harcama yaptık. Bunlar da ülkemize, bölgemize hayırlı olsun'' dedi

CHP'li belediyelerin Ergene Nehri ile ilgili kampanya yaptığını ifade eden Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü:

''Ben size açıklıyorum; Ergene Nehri'nin pislenmesinin tek sebebi, Ergene nehri boyundaki CHP'li belediyelerdir. Belediyeler yasasına göre, her belediye atık su arıtma tesisini yapması gerekir. Ama bunların hiç birisinin atıksu arıtma tesisi yok. Sıkılmadan, utanmadan diyorlar ki; 'DSİ gelip bunu yapmıyor'. Ya bu, DSİ'nin görevi değil ki. Bu belediyeler yasasına göre, belediyelerin görevidir. Sen belediye olarak bu arıtma tesisini yapmak zorundasın. Yapmıyorsun, DSİ'ye fatura kesiyorsun.''

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ni CHP'den devraldıklarını belirten Erdoğan, ''Göreve geldiğimde Ümraniye çöplüğü patlamıştı. Patlayınca 39 vatandaşımız ne yazık ki ölmüştü. İstanbul susuzdu, hava kirliliği vardı, gazeteler gaz maskesi dağıtıyordu, Çöp dağları İstanbul'u istila etmişti. Biz geldik, Istıranca'dan 180 kilometreden İstanbul'a su getirdik. Hava kirliliği yok oldu, çöp dağları ortadan kalktı. Tertemiz bir İstanbul'a kavuştuk. Bir değişim yaşadık, istiyorum ki Edirne de bu değişimi yaşasın her yönüyle'' diye konuştu.

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na seslenerek, ''Bay Kemal, bak Edirne ne diyor. SSK Genel Müdürüyken 8 sene bu milletin anasını ağlattın. Bir SSK'yı yönetemedin, benim vatandaşım hastane kuyruklarında az mı çile çekti. Ben de SSK'lıydım, inim inim inlettin bizi. Gider numarayı alırdık, doktor efendi bizi muayenehaneye çağırırdı. Muayenede para vereceksin, parayı vermeden tedavi var mı? Yok. Böyle bizi ızdırap çukurunda inlettiler. Şimdi hangi yüzle çıkıyor milletin karşısına anlamak mümkün değil. 1999'a kadar orada kaldı ve zarar... En sonunda baktı, 'bu işi götüremiyorum, batacağım'. Merhum Ecevit'e gitti, 'aday yapar mısınız beni' dedi. Ecevit de tabii, 'senin gibi başarısız bir genel müdürü herhalde nasıl aday yapayım' dedi ve veto etti, yapmadı, gönderdi. Şimdi de çıkmış kalkıyor sağlıkla ilgili olarak konuşuyor, konuşamazsın'' dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, kendisini televizyon programına davet ettiğini ifade eden Erdoğan, ''Sevsinler seni. Sen dur bakalım, daha çırak bile olamadın. Sen daha amatör küme oyuncususun. Süper lig takımıyla, amatör küme bir araya gelir mi'' diye konuştu.

Erdoğan, mitingden sonra Tapu kadastro Müdürlüğü ve Hamzadere Barajı'nın da içinde bulunduğu 43 projenin toplu açılışını yaptdanrve sağlık harcamalarını ve Edirne'den ayrıldı.

BAŞBAKAN ERDOĞAN EDİRNE'DE HALKA HİTAP ETTİ
İHA
Yayın Tarihi : 11 Mayıs 2011 Çarşamba 23:34:00
Güncelleme :12 Mayıs 2011 Perşembe 19:15:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?