1
Mayıs
2024
Çarşamba
EDİRNE

Baykal: Hükümet Edirne'ye el atmalı

Edirne’de bulunan CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, "Hükümet bir an önce Edirne’ye el atmalıdır" dedi. Helikopterle Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nin pistine inen CHP Genel Başkanı Deniz Baykal’ı, Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi, Edirne Milletvekilleri Nejat Gencan, Rasim Çakır, CHP Kadın Kolları üyeleri ile çok sayıda partili karşıladı.

Edirne’de sel felaketinde en çok zarar gören Değirmenyeni ve Avarız köylerine giden Baykal, kahvehanelerde toplanan vatandaşlarla sohbet ettikten sonra, köylülerin yaptığı gözlemeyi yiyip, ayran içti.

Daha sonra bir konuşma yapan Deniz Baykal, hükümetten Edirne için destek beklediklerini belirterek, "Zarar gören 20 bin dönüm ekili alan var. Hükümet yetkililerin dikkatini buraya çekmek istiyorum. Çünkü meydana gelen felaket, görmezden gelinecek kadar az değil. Gördüğüm kadarıyla çiftçilerimiz kendi kaderiyle baş başa bırakılmıştır. İktidar bir an önce buraya el atmalıdır" dedi.

Konuşmasında baraj projesinden de bahseden Baykal, "Suakacağı’na baraj yapılarsa, sel felaketinin önüne geçmiş, elektrik üretilmiş ve Trakya ovasını sulanmış olur. Yalnız bunu yapmak yatırıma dayalı bir iş değil. Bulgarlar’la ortak bir proje imzalanması gerekiyor. Yurt dışı seyahatleri için harcanan trilyonlar buraya aktarılırsa, barajın yapımı tamamlanacaktır. Vatandaş refaha erecektir. Arda ve Meriç Nehirleri’nin yataklarının temizlenmesi ve 1-2 metre daha derinleştirilmesi ise bir çözüm olabilir. Mecliste arkadaşlarla görüşüp, baraj konusunu hükümete soracağız. Zararların tanzimi sağlandı mı? Sağlanacak mı? Bunu da soracağız" diye konuştu.

Baykal, Değirmenyeni ve Avarız köylerinde şeref defterini imzaladıktan sonra Karaağaç semtine doğru yola çıktı. Karaağaç’ta vatandaşlara moral vermek isteyen Baykal, Afrika’da bulunan Maliye Bakanı Kemal Unakıtan’ı aradı. Edirneli olduğu için kendisinden memleketine destek vermesini isteyen Baykal, "Sayın Bakanım, burada yollar bozuk, halk bana sorunları size iletmemi istedi. Ben de sizi o yüzden aradım. Edirne’ye sahip çıkmanızı istiyorum. Bozuk olan yolların tekrar yapılması ve taşkından zarar görenlerin zararının karşılanmasını istiyoruz" ifadelerini kullandı.

Unakıtan’ın Edirneliler’e selam söylediğini kaydeden Baykal, gerekli yardımın yapılması konusunda bakanın söz verdiğini, Afrika’dan dönüşte Bulgaristan’a gidip Bulgar yetkililerle durumu görüşeceğini sözlerine ekledi.

Baykal, daha sonra helikopterle Edirne’den ayrıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 4 Mart 2005 Cuma 17:11:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?