3
Mayıs
2024
Cuma
EDİRNE

Belediye 35 trafoyu mühürledi

Edirne Belediyesi ile Trakya Elektrik Dağıtım AŞ (TREDAŞ)arasındaki elektrik kavgası sürüyor. Daha önce borcu olduğu gerekçesiyle elektrikleri kesilen Edirne Belediyesi TREDAŞ'a ait şehir merkezinde bulunan 35 trafoyu mühürledi. Dün mühürlü trafolardan birinde arıza çıktı, şehrin bir bölümüne elektrik verilemedi. Arızayı gidermek için trafoya giden ekipler mühürlü kapıyı açıp içeri giremedi. Şehrin bir bölümü uzun süre elektriksiz kalırken esnaf jeneratörlerini çalıştırmak zorunda kaldı.

Edirne Merkezde Mumcular Sokak üzerinde bulunan TREDAŞ'a ait trafoda sabah saatlerinde arıza çıktı. Arızayı gidermek için trafonun yanına gelen ekipler, trafo kapısının mühürlü olduğunu görünce içeri girip müdahale edemedi. Bunun üzerine TREDAŞ'ın avukatı Yusuf Yılmaz devreye girerek mührün açılarak arızanın giderilmesi için belediyeye dilekçe yazdı. Dilekçe üzerine trafonun mührünü geçici olarak söken zabıta ekipleri, arızanın giderilmesinin ardından trafoyu tekrar mühürledi.

TREDAŞ'ın avukatı Yusuf Yılmaz, belediyeye dilekçe yazdıklarını, mührün geçici olarak söküldüğünü ve arızanın giderilmesinin ardından trafonun tekrar mühürleneceğini belirtti.

Edirne Belediye Başkan Vekili Namık Kemal Döleneken ise, belediyenin TREDAŞ'a 1 milyon 250 bin lira civarında borcu olduğunu belirtti. Döleneken, "Borcumuzdan dolayı TREDAŞ daha önce elektriklerimizi kesmişti. Biz anlaşma yoluna giderek borcumu 36 taksite böldürdük ve borcumuzu ödemeye başladık. Bizde TREDAŞ'ın Belediye mülkiyetinde bulunan alanlara kurduğu trafolardan kira istemiştik. Bizim alacağımızın borcumuza karşılık mahsup edilmesi istemiştik, ancak kabul görmedi. Biz yasal yollara baş vurduk ve kentteki bazı trafoları mühürledik. Bu sabah Mumcular Sokak üzerinde bulunan trafoda arıza çıkmış, saat 11.30 civarında bize dilekçe ile müracaat ettiler ve bizde mührü geçici olarak söktük ve arıza giderildi" dedi.

Belediye ile TRDAŞ arasındaki sürtüşme nedeniyle yaklaşık 5 saat elektriksiz kalan esnaf ise duruma tepki gösterdi. Elektrik kesintisi nedeniyle jeneratör çalıştırmak zorunda kaldıklarını belirten esnaf, "Belediye ile TREDAŞ arasındaki kavgadan dolayı biz mağdur oluyoruz. TREDAŞ borcu olan belediyenin elektriğini kesti, onlar geldi trafoları mühürledi, olan bize oldu" diye konuştu.

 

iha
Yayın Tarihi : 26 Eylül 2009 Cumartesi 15:03:21
Güncelleme :26 Eylül 2009 Cumartesi 15:10:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?