2
Mayıs
2024
Perşembe
EDİRNE

Belediye çöp imha tesisi kuruyor

EDİRNE BELEDİYESİ ÇÖP İMHA TESİSİ KURUYOR

Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi, büyük bir kısmı ağaçlandırılan şehir çöplüğüne giderek basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Edirne'nin 50 yıllık çöp sorununu çözmenin heyecanını ve mutluluğunu yaşayan Başkan Sedefçi, Türkiye'de çöp imha tesisi kuran ilk belediye olmanın gururunu yaşayacaklarını belirtti.

Özellikle Yıldırım ve Yeniimaret mahalle sakinlerinin korkulu rüyası haline gelen ve son dönemde Edirne Belediyesi'ne bağlı Çevre Koruma Kontrol ve Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından ağaçlandırılan şehir çöplüğü, etrafa pislik yaymaktan kurtuluyor. Basın mensupları ile birlikte çöplüğü gezen Başkan Sedefçi, 50 yıl aradan sonra çöplüğün sorun olmaktan çıktığını dile getirdi.

Sedefçi, "50 yıllık ayıp" olarak nitelediği çöplükte çalışmaların devam ettiğini en kısa süre içerisinde mutlu sona gelineceğini dile getiren Başkan Sedefçi, "Çöpün suyu nehri kirletmeyecek, Yenimaret, Yıldırım, Saraçhane gibi civar mahalleler kokudan, dumandan kurtulacak. Edirne'nin utancı ayıbı olan çöplük yeşil alan olarak kente kazandırılacak. 50 yıldır depolama yaptığımız çöplük sahası Edirne'nin ayıbı utancı olan bir yerdi. Yıllarca Edirne Belediyesi daha önceki başkanlar ve ben Edirne halkına bu

konuda biraz sıkıntı yaşattık. 2004'ten beri de bilindiği gibi 4-5 yer bulduk ancak sorun çıkınca yeni çöplük yeri sıkıntısı yaşanmaya devam etti. Yakın süreçte yerin istimlâkini yaparak yeni çöp gömme tesisimiz için kolları sıvayacağız" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 12 Ekim 2009 Pazartesi 16:45:01
Güncelleme :13 Ekim 2009 Salı 14:25:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?