3
Mayıs
2024
Cuma
EDİRNE

Belediye işçileri müdürü ağlattı

İŞÇİLERİ GREVE ÇIKAN TEMİZLİK İŞLERİ MÜDİRESİNİN GÖZYAŞLARI

Edirne Belediyesi'nde çalışan temizlik işçileri iki aydır maaşlarını alamadıklarını öne sürerek bayram öncesi greve çıktı. "Onlar benim evlatlarım" dediği işçilerini işe çıkaramayan Edirne Belediyesi Temizlik İşleri Müdiresi Güler Soyaslan, bayram öncesi işçilerin greve çıkmalarına kırıldığını ve maaşların bugün ödeneceğini belirterek gözyaşlarını tutamadı.

Edirne Belediyesi daha önce özelleştirdiği ve ihaleyi alan Şafak Temizlik firmasına olan yaklaşık 4 milyon TL borcunu ödeyemedi. Belediye'den parasını alamayan özel temizlik şirketi işçilerin maaşlarını ödemedi. İki aydır maaşlarını alamayan temizlik işçileri bu sabah işe çıkmayarak maaşlarını alana kadar işe çıkmayacaklarını belirterek şirket önünde ateş yakıp beklemeye başladılar.

İki aydır maaş alamadıkların belirten işçiler, "Yarın bayram ve biz iki aydır maaş alamadık, borç batağına girdik, bizimde ailemiz var, zor duruma düştük, maaşlarımız ödenene kadar işe çıkmayacağız. Maaşları alamadığımız için dolandırıcı durumuna düştük ve borçlarımızı ödeyemez hale geldik.Maaşlarımız ödendiği takdirde iş başı yapacağız. Ayrıca işe çıkmadığımız için Temizlik İşleri müdürü bizi tehdit etti, onuda burada istemiyoruz. Biz bu açıklamayı yaptığımız için belki işimizden olacağız. Daha öncede iş bırakmıştık ve o zaman konuşan arkadaşlarımız işten çıkarılmıştı. Bizim tek isteğimiz maaşlarımızın zamanında ödenmesi" dediler.

Bayram öncesi işçilerinin greve çıkmasına kırıldığını söyleyen Edirne Belediyesi Temizlik İşleri Müdiresi Güler Soyaslan ise röportaj sırasında gözyaşlarını tutamadı. Onlar benim evlatlarım diyen Soyaslan, "Bir aydır temizlik işçilerine maaş ödeyemiyoruz, ay başında iki ay olacak. Daha önce toplantı yaptık ve maaşların arife günü ödeneceğini söyledik, buna rağmen işçilerin greve çıkmaları beni çok kırdı. Yarın bayram ve bizim işlerimiz daha da artacak. Maaşları bugün ödeyeceğiz. Onlar benim evlatlarım ve onlara çok kırıldım" diyerek gözyaşlarını tutamadı.

İşçilerin temizlik firması önündeki eylemleri devam ediyor.

İŞÇİLERİ GREVE ÇIKAN TEMİZLİK İŞLERİ MÜDİRESİNİN GÖZYAŞLARI
İHA
Yayın Tarihi : 26 Kasım 2009 Perşembe 13:45:04
Güncelleme :26 Kasım 2009 Perşembe 17:02:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?