4
Mayıs
2024
Cumartesi
EDİRNE

Belediye naylon poşete savaş açtı

EDİRNE BELEDİYESİ NAYLON POŞETE SAVAŞ AÇTI

Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü naylon poşet tüketiminin azaltılması amacıyla "Dünyayı Bez Torbanda Taşı" kampanyası başlattı.

Edirne Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ile Edirne Pazarcılar ve Manavlar Odası işbirliği ile ortaklaşa yapılan çalışmada halka bez çantaların içinde meyveler dağıtıldı. Böylece poşet tüketiminin azaltılarak zararlarının önlenebilmesi için esnafların yanı sıra vatandaşların da hassasiyet göstererek alışverişe giderken bez çantalarını yanlarında taşımaları gerektiğine dikkat çekildi.

Mevcut bez çantaların, kampanya süresince halk pazarlarında ve önceden anonsu yapılarak çarşıda belirli noktalarda dağıtımı sağlanacak. Evlerde biriken fazla poşetlerinden kurtulmak ve çöpe atmak istemeyen vatandaşlar, aralıklı yapılacak dağıtımlarda 15 poşetini getirip bez çanta alabilecek.

Kampanya kapsamında poşetin zararları ve kullanımının azaltılması için Edirne Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü personeli tarafından İlköğretim okullarında yapılan eğitimler de devam ediyor.

İHA
Yayın Tarihi : 30 Kasım 2010 Salı 15:41:04
Güncelleme :30 Kasım 2010 Salı 23:54:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?