3
Mayıs
2024
Cuma
EDİRNE

Belediye'de elektrikler kesik

Trakya Elektrik Dağıtım A.Ş (TREDAŞ) 1 milyon 356 bin TL alacağını karşılık Edirne Belediyesi'nin bazı birimlerinin elektiriğini kesti. TREDAŞ ilk olarak Edirne Belediyesi'nin aydınlatma, süs havuzları ve fıskiyeler ile asfalt şantiyesinin elektriklerini kesti.

Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi, düzenlediği basın toplantısında Trakya Elektrik Dağıtım AŞ'nin (TREDAŞ) belediyenin borcu nedeniyle 15'e yakın kent aydınlatması, süs havuzları, fıskiyeler ile asfalt şantiyesinin elektriğini kestiğini söyledi.

Belediye olarak bugüne kadar TREDAŞ'a iyi niyetli davrandıkların, bu çerçevede belediyeye ait yerleri trafo konulması için TREDAŞ'a tahsis ettiklerini bildiren Sedefçi, "Buradaki TREDAŞ personeliyle sorunumuz yok. Bizim TREDAŞ'ın tepesiyle sorunumuz var. Onların baskılarıyla son 1 hafta elektriklerimizi kesmeye kadar gittiler. Bunu da Edirne ve halkına zarar verme adına yaptılar.

Hizmetlerin yapıldığı, turistlerin yoğun olarak geldiği bir mevsimde, ramazan arifesinde, yasal takibat yapmak yerine elektrik kesmeye gittiler. Bu, bana göre aymazlıktır. Biz kamu kurumuyuz. Yapmak, üretmek mevsimindeyiz. Şu anda doğalgaz alt yapısı nedeniyle yollar bozuluyor. Biz bu yolların hemen tamiratını yapmak zorundayız. Türkiye'de elektriği kesilen Manisa'dan sonra ikinci belediyeyiz. Manisa Belediyesi'nin AK Parti döneminden kalma 29 trilyon borcu varken elektriği kesmeyen kurum şimdi alacağı parayı hatırladı'' dedi.

TREDAŞ'ın bu uygulamasının durdurulması konusunda yasal yollara başvurduklarını ve trafoları mühürleyeceklerini anlatan Sedefçi, şunları kaydetti:
''TREDAŞ, Edirne'yi karanlık şehir haline getirmek istiyor. Edirne'yi karanlık şehir yapmaya TREDAŞ Genel Müdürünün gücü yetmeyecek. Bu kent aydınlıktır, aydınlık olmaya devam edecektir. Bu kenti asla karanlığa mahkum ettirmeyeceğiz''.
Artık iyi niyetli davranamayacaklarını ifade eden Sedefçi, şöyle konuştu:

''Sırf CHP'li diye Edirne Belediyesi'nin elektriklerini kestiler. Biz de bu gelişmeler karşısında TREDAŞ'a tahsis ettiğimiz yerlerin 5 yıl geriye dönük kira bedellerini yasal faizleriyle çıkardık. Buna göre, TREDAŞ'ın da bize 1 milyon 165 bin 972 lira borcu var. 7-8 gün önce bunu resmi yazıyla kendilerine bildirdik. Şu ana kadar yanıt gelmedi. 7 gün içinde cevap vermediklerinden borcu kabul etmiş bulunuyorlar.''
 

iha
Yayın Tarihi : 14 Ağustos 2009 Cuma 13:04:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
furkan IP: 88.251.185.xxx Tarih : 14.08.2009 14:26:21

sayın başkan arkasına chp yi almış işine göre kullanıyor.sosyal demokratlık bumudur acaba  şimdiye kadar neden hesaplaşılmadı tredaş alacağını istediğinde edirne ve edirne halkına zarar açıklaması yapıyor edirne ve edirne halkı adına vergi borcundan dolayı haciz geldiğindede vergi dairesine aynı şeyi yapmıştı.siz makamınızı yetkilerinizi edirne halkı adınamı kullanıyorsunuzda o yüzdenmi koca trafoları gözden kaçırıyorsunuz göz yumuyorsunuz