3
Mayıs
2024
Cuma
EDİRNE

Belediyeden öğrencilere çevre eğitimi

Edirne Belediye Başkanlığı Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü görevlileri, Edirne Koleji öğrencilerine çevre konusunda eğitim verdi. Belediye Başkanlığı nikah salonunda düzenlenen eğitimde Edirne Belediyesi'nin çevre konusundaki faaliyetleri öğrencilere anlatıldı. 

Edirne Belediyesi'nin çevre konusundaki çalışmalarının sonuç vermeye başladığını belirten Edirne Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Erdal Uygun, "Meteoroloji Müdürlüğü ile sürekli irtibat halindeyiz. Önümüzdeki 1-2 günün hava tahminini öğrenip ona göre tedbir alıyoruz. Sis olacağı ve hangi saatler arası hava kirliliği tehlikesi olduğu bilgisi geldiğinde öncelikle kent merkezimizdeki site yöneticilerimize, cep telefonlarına mesaj çekerek bilgilendiriyoruz. Kent merkezimizdeki tüm ilköğretim okullarımıza atık pil toplama bidonları koyduk. Öğrencilerimiz atık pil toplama kampanyamıza yoğun ilgi gösteriyor. Çevre kirliliğinin engellenmesi için eğitimin çok önemli olduğunun bilincindeyiz. Bu konu ile ilgili olarak eğitimlerimiz, seminerlerimiz devam edecek" dedi. 

Nikah salonunda verilen 1 saatlik eğitimde öğrencilere Fatih Mahallesi'nde başlatılan ambalaj atıklarının cinslerine göre ayrıştırılması kampanyası hakkında da bilgi verilerek, ayrıştırılması istenen çöplerin atılacağı kutu ve konteynırlar tanıtıldı. Çevre konusunda öğrencilere slayt sunumu yapıldı. 

Edirne Koleji 5. sınıf öğrencileri eğitim sonunda çevre konusunda Edirne Belediyesi'nin en büyük destekçisi olacaklarının sözünü verdi.

İHA
Yayın Tarihi : 6 Mart 2008 Perşembe 13:52:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?