1
Mayıs
2024
Çarşamba
EDİRNE

Beyaz saçlara boya morali

İMKB Serhat Meslek Lisesi Cilt Bakımı ve Kuaförlük Dalı öğrencileri, ziyaret ettikleri Edirne Huzurevi sakinlerine saç bakımı yaptı.

İMKB Serhat Meslek Lisesi Cilt Bakımı ve Kuaförlük Dalı öğrencileri, branş öğretmenleri Ayser Yahşi ve Aslı Polat ile birlikte Edirne Huzurevi’ni ziyaret etti. Huzurevinin bir odasını bir günlüğüne kuaför salonuna çeviren öğrenciler, sırayla huzurevi sakinlerinin saç bakım ve kesimlerini yaptı. Branş öğretmenlerinin gözetiminde uygulama sırasının kendilerine gelmesini bekleyen öğrenciler, arkadaşlarının çalışmalarını da büyük bir dikkatle izledi.

Branş öğretmeni Ayser Yahşi, okuldaki kuaförlük ve cilt bakımı uygulama merkezinde dışardan gelen müşterilere de tüm kuaförlük hizmetlerinin verildiğini kaydetti.

Kuaförlük ve cilt bakımı branşında 3 yıllık lise eğitimi verildiğini, mezun olan öğrencilere sınavsız geçiş hakkı tanındığını ifade eden Yahşi, "Öğrencilerimiz mezun olduktan sonra sadece bir tek sınava girerek, kuaför salonu açma yetkisini kazanacak. Öğrencilerimiz lise 2. sınıftan itibaren, okulun yanı sıra belirli günlerde de Edirne’deki kuaförlerin yanında pratik yapmak amacıyla çalışacak. Bugün de yaşamlarını Edirne Huzurevi’nde sürdüren büyüklerimize bir hizmet vermek ve aynı zamanda uygulama yapmak amacıyla aralarında bulunuyoruz. Diledikleri takdirde belirli periyotlarla bu uygulamamızı devam ettirebiliriz" diye konuştu.

Edirne Huzurevi Müdürü Hasan Kırık ise, gençlerin huzurevi sakinlerine olan ilgisinin hem sevindirici hem de moral verici olduğunu belirtti.

İHA
Yayın Tarihi : 11 Nisan 2005 Pazartesi 13:27:35
Güncelleme :15 Nisan 2005 Cuma 17:42:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?