3
Mayıs
2024
Cuma
EDİRNE

Bilim adamlarına gösteri güreşi

Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri ve Kültür Etkinlikleri'nin yapıldığı Sarayiçi'nde Balkan Konferansı için Edirne'ye gelen 400 bilim adamına gösteri güreşi yapıldı. 

Trakya Üniversitesi tarafından organize edilen 5. Balkan Konferansı'na katılan Balkan ve Avrupa üniversitelerinden yaklaşık 400 bilim adamına Edirne Belediyesi tarafından yağlı güreş gösterisi sunuldu. Sarayiçi'nde düzenlenen gösteri güreşlerine 16 güreşçi katıldı. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde Baş Cazgır olan Şükrü Kayabaş'ın da katıldığı güreşleri izleyen konuklar bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi.
Edirne'de yapılan bu tür organizasyonların önemine dikkat çeken Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi, "İlimizde düzenlenen konferanslar, toplantılar Edirne'nin tanıtımı için büyük bir fırsat. Sarayiçi'nde düzenlenen gösteri güreşleri sayesinde Edirne'ye gelen Balkan ve Avrupa üniversitelerinden bilim adamları 645 yıllık Tarihi Kırkpınar yağlı güreşimizi izleme fırsatı buldu. Edirne'de düzenlenecek bu tür organizasyonlara belediye olarak her türlü katkıyı sağlamaya hazırız" dedi. 

Gösteri güreşleri öncesinde Edirne Belediyesi halk oyunları ekibi konuklara folklor gösterisi sundu.

iha
Yayın Tarihi : 8 Eylül 2006 Cuma 23:40:33
Güncelleme :9 Eylül 2006 Cumartesi 03:11:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?