4
Mayıs
2024
Cumartesi
EDİRNE

'Bu Fasulye 7.5 Lira' çalıntı mı?

Ata Demirer'in başrolünü oynadığı "Eyvah Eyvah" isimli filmde kullanılan "Bu fasulye 7.5 lira" şarkısının Edirneli Deli Selim'e ait olduğu iddia edildi. Ünlü klarnet üstadı Deli Selim'in oğlu Murat Kızılcıklılar, babası Deli Selim'in sağlığında sürekli olarak etkinlik, düğün ya da programlarda bu şarkıyı çaldığını iddia ederek, "Babam çok önemli ve değerli bir klarnet ustasıydı. Yaşamında değerleri bilinmedi.Ayılana gazoz bayılana limon adlı şarkıdan tutun, mastika isimli şarkısına kadar ağılara dolanan ve dillerde dolaşan besteleri var.Son olarak eyvah eyvah filminde söylenen Fusula isimli şarkıda babama ait" dedi.

Ata Demirer'den hiçbir beklentisi olmadığını ifade eden Kızılcıklılar kendilerine danışılmadan parçanın çalınmasının kendilerini üzdüğünü ifade ederek "Bizim bir beklentimiz yok.sadece hakkımız arıyoruz.Bu şarkının babama ait olduğunu bana gelip söylediler. Bende bu melodiyi biliyor ve çalıyorum.Ancak şarkı biraz değiştirilmiş" diye konuştu.

"Eyvah Eyvah" isimli filmde babası Deli Selim'e ait "Bu fasulye 7,5 lira" sözleriyle başlayan şarkının filmde izinsiz kullanıldığını ve film müziklerinden oluşan kasette de bu eserin yer aldığını kaydeden Murat Kızılcıklılar, "Biz 11 kardeşiz. Babam 15 yıl önce 51 yaşındayken vefat etti. Fasulye şarkısını filmde kullanmak için bizden izin alan olmadı, bizden rica etseler izin verirdik, ancak babamı burada da çiğneyip geçtiler. Zaten sağlığında da çok hakkı yendi. Onun konumunda ve üreticiliğinde olan bir müzisyenin, evleri katları arabaları olurdu, ama babamın bunlarda hiç gözü olmadığı için sürekli hakkı yendi. Onun sırtından tonlarca para kazananlar oldu" şeklinde konuştu.

Kızılcıklılar, filmin müziklerinde imzası olan Keşanlı müzisyen Serkan Çağrı'nın da bu gerçeği bildiğini öne sürerek, "Gerekirse hakkımızı mahkeme yoluyla arayacağız. Haklarımızı arayacağız. Her şeye para demek değildir.Bize danışılsın, bizden izin istesin yeter" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 25 Mart 2010 Perşembe 14:33:04
Güncelleme :26 Mart 2010 Cuma 23:51:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?