6
Mayıs
2024
Pazertesi
EDİRNE

Bulgaristan Başbakanı kilise açılışı için Edirne'de

Edirne'nin Kıyık semtindeki Sveti Georgi Bulgar Ortodoks Kilisesi, Bulgaristan Başbakanı Simeon Sakskoburggotski tarafından ibadete ve ziyarete açıldı.
Edirne, kilisenin açılışı ve isim günü için gelen çok sayıda Bulgar vatandaşını ve üst düzey bürokratlarını ağırladı. Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, Edirne Valisi Fahri Yücel, CHP Edirne Milletvekili Rasim Gencan, AKP Edirne Milletvekili Ali Ayağ, Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi ile çok sayıda Türk ve Bulgar yetkili, ülke Başbakanı Simeon Sakskoburggotski'yi karşılamak için Kapıkule Sınır Kapısı'nda bir araya geldi. Erken saatlerde Kapıkule Sınır Kapısı'nda özel otomobil ve otobüslerle gelen Bulgar vatandaşları açılışı yapılacak kilisedeki ayine katılmak üzere Edirne'ye akın etti.
Başbakan Sakskoburggotski, kilise açılışı öncesi, Bakan Unakıtan ve beraberindekilerle Selimiye Camii'ni ziyaret etti. Camiyi büyük bir hayranlıkla gezen Başbakan Sakskoburggotski'ye caminin yapımı ve tarihi hakkında bilgi verilerek, müezzin Hüseyin Özpınar tarafından ezandan bir bölüm okundu. "Ters Lale" hikayesini ilgiyle dinleyip figürünü dikkatle inceleyen Başbakan Sakskoburggotski, cami için getirdiği özel dokuma kilimleri İl Müftüsü İsa Saim'e verdi.
Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, Selimiye Camii'nin işlendiği seramik tabak, Müftü Saim de Selimiye Camii'nin işlendiği cam bibloyu Başbakan Sakskoburggotski'ye armağan etti. Selimiye Camii çıkışında birlikte basına poz veren Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, Başbakan Saksoburggotski ile vedalaşarak İstanbul'a doğru yola çıktı. Bakan Unakıtan İstanbul'da Tataristan Başbakanı ile görüşmelere katılmak zorunda olduğu gerekçesiyle, konuk başbakanın Selimiye Camii'ne olan ziyaretinden sonraki programına katılmadı.
Başbakan Sakskoburggotski Selimiye Camii'nden sonra Kıyık'taki Sveti Georgi Bulgar Ortodoks Kilisesi'nin açılışını yapıp, kilisenin isim gününde düzenlenen ayine katıldı.
EDİRNE - İHA
Yayın Tarihi : 9 Mayıs 2004 Pazar 16:35:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?