4
Mayıs
2024
Cumartesi
EDİRNE

Bulgaristan sınıra tel örgü çekecek

BULGARİSTAN ŞAP HASTALIĞI İÇİN SINIRA TEL ÖRGÜ ÇEKECEK

Yunanistan'ın mülteci geçişlerinin önlenmesi için AB desteği ile Karaağaç-Bosnaköy arasındaki 13 kilometrelik sınıra tel örgü çekmek istemesinin ardından Bulgaristan'da şap hastalığını öne sürerek Türkiye sınırına tel örgü çekmeye hazırlanıyor.

Bulgaristan Tarım Bakanı Miroslav Naydenov'un Bulgaristan-Türkiye sınırındaki bir köyü ziyaret ettiği sırada şap ve salgın hastalıkların önlenmesi amacıyla 142 kilometrelik sınıra tel örgü çekilmesinin uygun olacağını söylemesi yeni bir tartışma başlattı.

Bulgar bakanın açıklamasını değerlendiren Lalapaşa İlçesine bağlı Hamzabeyli köylüleri, şap hastalığının Bulgaristan tarafından Türkiye'ye geldiğini belirtti. Bir köylü, köyde şap ve salgın hastalığı olmadığını belirterek "Asıl onlardan bize şap hastalığı bulaşıyor. Oradan gelen yaban domuzlarından bizim hayvanlarımıza şap hastalığı bulaşıyor. Önceki yıllarda, Bulgaristan'dan gelen yaban domuzları nedeniyle birçok hayvanımız hastalandı. Ayrıca, yaban domuzları ürünlerimize de zarar veriyor" dedi.

BULGARİSTAN ŞAP HASTALIĞI İÇİN SINIRA TEL ÖRGÜ ÇEKECEK
İHA
Yayın Tarihi : 19 Ocak 2011 Çarşamba 16:55:02
Güncelleme :21 Ocak 2011 Cuma 01:28:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?