3
Mayıs
2024
Cuma
EDİRNE

Bunun hesabını verecekler!

Edirne Cumhuriyet Başsavcılığı koordinasyonunda başlatılan "Arasta" operasyonu kapsamında gözaltına alınan ve aralarında Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi’nin de bulunduğu 8 kişi, Selimiye Devlet Hastanesi'ne getirildi.

Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi, hastaneye gelişi ve ayrılışı sırasında gazetecilere yaptığı açıklamada, hiçbir haksız işe karışmadığını ifade ederek, "ben orada namuslu Edirne halkını temsil ederken, hiçbir namussuz işe bulaşmadım. Onların güvenini sarsacak hiçbir işe bulaşmadım. Hep onların menfaatini düşündüm. Bu yapılanların hesabını verecekler" diye konuştu.

Sedefçi, belediyedeki makam odasındaki masasının çekmecesinden çıkan dövizle ilgili gazetecilerin sorusu üzerine de "tüm param işte o çekmeceden çıkan para kadardı. Tekrar ediyorum, ben hiçbir haksız kazanca bulaşmadım" dedi.

Bu arada, Sedefçi ile birlikte hastaneye getirilenler arasında emekli olan eski Belediye Başkan Yardımcısı Cemil Erdoğan ile içme suyu ve atık su hizmetlerinin imtiyaz hakkının 30 yıl süreyle konsorsiyuma devredilmesiyle ilgili firma adına görüşmelere katılan yetkililerin de bulunduğu öğrenildi.

Edirne Emniyet Müdürlüğü yerleşkesinin arka kapısından sivil polis araçlarıyla çıkarılan Sedefçi ve diğer 7 kişi Selimiye Devlet Hastanesi acil servisine getirildiler. Acil serviste kısa sürede işlemleri yapılan Sedefçi ve diğer 7 kişi buradan yeniden Edirne Emniyet Müdürlüğüne götürüldü.

İZMİR’DE 2 KİŞİNİN İFADELERİNE BAŞVURULDU

Bu arada, "Arasta" operasyonu kapsamında, İzmir Adnan Menderes Havaalanı Yolcu Salonu Gümrük Müdür Yardımcısı ve akaryakıt ticaretiyle uğraşan 1 kişinin ifadelerine başvuruldu.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, Edirne Cumhuriyet Başsavcılığı "Arasta" operasyonu kapsamında İzmir Emniyet Müdürlüğüne yazı göndererek, Adnan Menderes Havaalanı Yolcu Salonu Gümrük Müdür Yardımcısı S.M. ve akaryakıt ticaretiyle uğraşan T.S’nin ifadelerine başvurulmasını istedi.

İzmir Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü Mali Büro Amirliği’nde ifadelerine başvurulan S.M’nin, Edirne’deki operasyonda gözaltına alınan 1 kişinin akrabası, T.S’nin ise arkadaşı olduğu öğrenildi. S.M. ile T.S’nin ev ve iş yerlerinde de arama yapıldığı, herhangi bir suç unsuruna rastlanmadığı bildirildi.

Edirne polisinin operasyon kapsamında yaptığı teknik takip sırasında S.M. ile T.S’nin, Edirne’de gözaltına alınan 1 kişiyle telefonla görüştüklerinin tespit edildiği, operasyonla ilgili bir suç unsuruna rastlanma ihtimaline karşı ev ve iş yerlerinde arama yapıldığı öğrenildi. S.M. ile T.S. ifadelerine başvurulduktan sonra serbest bırakıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 8 Mart 2008 Cumartesi 15:03:14
Güncelleme :8 Mart 2008 Cumartesi 15:07:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?