4
Mayıs
2024
Cumartesi
EDİRNE

Çadırda dram dolu yaşam

Edirne'de doğuştan görme özürlü olan ve hırsızlık suçundan eşi cezaevinde bulunan 22 yaşındaki Funda Öngören, bebeği 6 aylık Emircan ile birlikte karton parçalardan yaptıkları çadırda yaşam mücadelesi veriyor. Evladına sarılan özürlü anne Öngören, en büyük hayalinin kendi gözleriyle oğluna bakabilmek olduğunu söyledi.

Tavukkarası hastalığına yakalandığı için ilk eşi 2 yıl önce terk edilen, ikinci eşi Süleyman Öngören'in de hırsızlık suçundan 1 yıl önce tutuklanması nedeniyle bebeğiyle ortada kalan 22 yaşındaki Funda Öngören, Kirişhane Mahallesi Set Boyu Mevkii'nde karton parçalarından yaptıkları çadırda yaşam mücadelesi veriyor. Diğer çadırda kalan komşuları ve akrabalarının verdiği yiyeceklerle 6 aylık bebeğine ve kendisine bakmaya çalıştığını belirten görme özürlü Öngören, en çokta bebeğinin yüzünü göremediği için mutsuz olduğunu söyledi. Çadırda bebeği ile tek başına yaşam mücadelesi verdiğini anlatan Öngören, şunları söyledi:

"İlk eşim tavukkarası hastalığımı öğrenince beni terk etti. Daha sonra Süleyman ile evlendim. Ondan şimdi 6 aylık bir bebeğim var. Eşim cezaevine girince tek başımıza kaldık. Bu karton ve naylon parçalarından yaptığımız çadırda yaşıyoruz. Eskiden kocam bana yardım ederdi. Şimdi oda cezaevinde olunca yardım edecek kimse kalmadı. Gözlerim görmediği için iş bulamıyorum. Oğlumu severek, okşayarak günlerimi geçiriyorum. Yüzünü göremediğim için de üzülüyorum. Hep merak ediyorum kime benzediğini. Bunu komşularıma, diğer çadırda kalan akrabalarıma sorarak öğrenmeye çalışıyorum. Bir gün onu kendi gözlerimle görmeyi hayal ediyorum. Daha iyi şartlarda büyüsün istiyorum, bu yüzden de yardım bekliyorum."

KIZILAY'DAN YARDIM ELİ

Kızılay Edirne Şubesi Yönetim Kurulu Sekreteri Fuat Ozan, Türk Kızılay'ı olarak 6 aylık Emircan bebeğe ve annesine yardım eli uzattıklarını söyledi. Aileye şu anda acil ihtiyaç olan kuru gıda, ve kıyafet yardımı yaptıklarını belirten Ozan, "'Türk Kızılay'ı olarak Emircan ve annesin ihtiyacı olan malzemeleri getirdik. Bundan sonrada yardımlarımız devam edecek. Şu anda bebek bezi, giyecek ve kuru gıda yardım paketleri getirdik. Zorda olan aileye yardım etmeye devam edeceğiz" dedi
 

...
Yayın Tarihi : 15 Kasım 2011 Salı 19:09:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?