3
Mayıs
2024
Cuma
EDİRNE

'Camdan kardeşler'e evde eğitim!

Edirne'de ''cam kemik'' hastası iki kardeş, evlerinde eğitim görmeye başladı.

İnşaat işçisi bir babanın doğuştan cam kemik hastası olan Bayram (13) ve Nihat (10) Tekin'in eğitimleri, geçen yıl Milli Eğitim Bakanlığı'nın ''özel eğitime muhtaç çocuklarla ilgili genelgesi'' doğrultusunda evlerinde devam ediyor.

Edirne Milli Eğitim Müdürlüğü'ne çocuklarının hastalıklarıyla ilgili raporu sunan anne Berivan Tekin, "Çocuklarımın gecikmeli de olsa diğer sağlıklı çocuklar gibi eğitimlerine devam etmesi beni çok mutlu etti. Doğuştan ''cam kemik'' hastası olan çocuklarımın evden dışarı çıkmaları çok riskli. Çocuklarım doğuştan beri bu hastalıkla yaşıyorlar. Evden çıkmaları çok riskli, hassas olan kemiklerinin kırılması halinde en az iki ay alçıda kalıyor. Bu yüzden evde eğitim görmeleri şart. Eğitim öğretim yılının başında Edirne Milli Eğitim Müdürlüğü'ne çocuklarımla ilgili raporlarımı sundum, ancak eğitimlerine 3 ay gecikmeli başladılar. Yine de mutluyum çocuklarım derslerinden geri kalmayacak'' dedi.

Öğretmen olmayı düşlediğini söyleyen ''cam kemik'' hastası 7. sınıf öğrencisi Bayram Tekin ise, öğretmenlerinin gelmesinden çok mutlu olduğunu ve eksiklerini bir an önce tamamlayacağını belirtti. Kardeş Nihat Tekin de, okumayı ve öğrenmeyi çok sevdiğini söyleyerek, ''Hayalim oturarak yapabileceğim bir meslek sahibi olmak. Senaristlik, yazarlık yapmayı düşünüyorum'' dedi.

Hasta kardeşlere haftanın 5 günü, Vali Fahri Yücel İlköğretim Okulu öğretmenlerinden Ercan Gökçe ve Amire Şeftali eğitim verecek.

İHA
Yayın Tarihi : 29 Aralık 2008 Pazartesi 23:06:18
Güncelleme :29 Aralık 2008 Pazartesi 23:08:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?