1
Mayıs
2024
Çarşamba
EDİRNE

Camide anlamlı yardım

Edirne Valiliği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) tarafından temin edilen 11 tekerlekli sandalye ihtiyaç sahiplerine dağıtıldı. Dağıtım töreninde, 3 camiye de özürlü vatandaşların ibadetini yapmaları amacıyla tekerlekli sandalye verildi.

Edirne Uygulamalı Eğitim Merkezi’nde düzenlenen törende, SYDV tarafından temin edilen ve Edirne Bedensel Engelliler Derneği tarafından belirlenen 8 kişiye ve 3 camiye tekerlekli sandalye dağıtıldı.

Törende konuşan Edirne Bedensel Engelliler Derneği Başkanı Erol Adem Düzkes, çağdaş yaşamda insanların birçok binayı kullanmak zorunda kaldığını hatırlatarak, özürlülerin ise bu alanları rahat bir şekilde kullanamadığını söyledi. Düzkes, devlet daireleri, kültür merkezleri ve sağlık kuruluşlarının binalarının girişlerine rampa yapılması gerektiğini veya buraların eşiksiz olması gerektiğini kaydederek şunları söyledi:

"Şehirdeki yürüyüşün sürekliliği için yaya geçitleri ve yaya yollarına gereken özenin gösterilmesi gerekli. Bütün geçitler düzgün ve basit geometrilere sahip olmalıdır. Bu görme özürlüler için çok önemlidir. Bunun yanında esnafın yaya kaldırımlarına koyduğu reklam panolarının ve satılan malların yaya geçişini olumsuz etkilediği gibi, özürlülerinde çeşitli kazalar yapmalarına neden olmaktadır. Düzgün trafik akışı uygar bir şehir tablosudur. İtinalı geometrilere sahip yaya geçitleri ise rahat trafik akışının insana saygı noktasıdır. Bilgisizce ve sevgisizce inşa edilmiş binalar bütün insanlara zorluk çıkarırlar; ama özellikle özürlü kişiler için esaslı bir hayat engeli olurlar. Kısacası sizlerden istediğimiz, yol bina, park, tuvalet yani aklınıza ne geliyorsa yaparken, yalnızca kendinizi düşünmeyin. Merdiven yapıyorsanız, merdivenden günün birinde bir engellinin inip çıkmak isteyeceğini düşünün. Okul mu yapacaksınız? Bütün çocukların atlaya zıplaya okula girebileceklerini sanmayın. Bizler çeşitli engellin arkadaşlarınız, ağabeyleriniz, kardeşleriniz olarak sizleri seviyoruz. Sizlerden de sevgi bekliyoruz."

Edirne Valisi Nusret Miroğlu, Adem Düzkes’in özürlülerin isteklerini çok iyi anlattığını ve özetlediğini belirtti. Törenin bir vesileyle özürlüleri tekrar hatırlamak amacıyla düzenlendiğini hatırlatan Vali Miroğlu, son zamanlarda toplumun özürlüler konusu üzerine eğilmeye başladığını söyledi.

Konuşmaların ardından, tekerlekli iskemle dağıtımına başlandı. Edirne Bedensel Engelliler Derneği tarafından tespit edilen 8 kişiye tekerlekli iskemleler dağıtıldı. Bu arada, özürlü vatandaşların ibadet için geldikleri camilere kendi tekerlekli iskemlelerinin lastikleri kirli olması nedeniyle giremediği için, Selimiye Camii, Üç Şerefeli Camii ve Eski Camii’ye engelli vatandaşların kullanması amacıyla birer tekerlekli sandalye verildi. Tekerlekli sandalyeleri Edirne Bedensel Engelliler Derneği Başkanı Erol Adem Düzkes, İl Müftüsü İsa Zaim’e teslim etti.

İHA
Yayın Tarihi : 23 Mayıs 2005 Pazartesi 17:32:00
Güncelleme :25 Mayıs 2005 Çarşamba 14:56:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?