3
Mayıs
2024
Cuma
EDİRNE

Çamur deryasında futbol oynuyorlar

Edirneli amatör futbolcular, lig maçlarını çamur deryasına dönen sahalarda oynuyor. Başka alternatifleri bulunmayan futbolcular, çamur deryası sahalarda bir yandan rakiplerine üstünlük kurmaya çalışırken, diğer yandan çamurlu zeminle boğuşuyor.




Edirne'de çamur deryasına dönen sahada futbol oynayan gençler zor anlar yaşıyor. Amatör futbol takımları için maçlar, yağışın olmadığı günlerde toz toprak içerisinde tamamlanırken, daha çok kış aylarında büyük bir çileye dönüşüyor. Yağmurun yağması ile birlikte toprak zeminli sahalar adeta sürülmüş tarlaya dönüyor. Bozuk zeminden başka alternatifleri bulunmayan kulüpler, maçlarını çamur deryasında oynamak zorunda kalıyor. Oyuncular bir yandan rakiplerine üstünlük kurmaya çalışırken diğer yandan çamurlu zemin ile adeta boğuşuyor.

Edirne'deki U 15 (15 yaş altı) Ligi'nde hafta sonu nedeniyle çeşitli takımlar karşı karşıya geldi. Sahanın fiziki şartlarına aldırmadan mücadelelerini sürdüren futbolcular, maç sonucunda bitkin bir şekilde sahayı terk etti. 0-0 biten maç sonunda formaların rengi kaybolan oyuncuların yüzleri çamurdan tanınmayacak hale geldi. Yeniimaretspor Kulübü Başkanı Muharrem Köşen, tüm girişimlere rağmen saha sorunlarının çözülemediğini söyledi. Avrupa'ya açılan sınır kapısı konumundaki Edirne'ye bu tür sahaların yakışmadığını anlatan Köşen, futbolcuların bu zor şartlar altında oynamak zorunda kaldıklarını dile getirdi. Yeniimaretsporlu oyuncular ise sahada ayakta durmakta zorlandıklarını ifade ederek maçlarını çim sahada oynamak istediklerini belirtti.

Zaman
Yayın Tarihi : 23 Aralık 2008 Salı 09:58:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?