3
Mayıs
2024
Cuma
EDİRNE

Cani katilden şok itiraf!

Edirne'nin Lalapaşa İlçesi'ne bağlı Kalkansöğüt Köyü'nde okullarına gitmek için servis bekleyen öğrencilerin üzerine av tüfeğiyle 4 el ateş açarak 2 kardeşin ölümüne, 2 kişinin de yaralanmasına neden olduktan sonra kaçan `cinayet' ve `cinsel taciz' suçlarından sabıkalı Ahmet Öztürk, sabaha karşı yakalandı.

Ormanlık alanda bir ağacın arkasında saklanırken jandarmalar tarafından yakalanan Öztürk, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Öztürk, jandarmadaki sorgusunda, "Öğrencilerin servis beklediği yerin karşısında oturuyorum. Çocuklar çok ses çıkarttı. Ben de onları uyardım. Tepki gösterince tüfeği çıkartıp vurdum. Oldu bir kere" dedi.


Lalapaşa'ya bağlı Bulgaristan sınırındaki Kalkansöğüt Köyü'ne 15 kilometre uzaklıktaki, yine Lalapaşa İlçesi'ne bağlı Demirköy İlköğretim Okulu'na gitmek için yanına oğlu 1'inci sınıf öğrencisi 7 yaşındaki Burhan Can, kızı 7'nci sınıf öğrencisi 13 yaşındaki Özden'i alan Selvet Atan, durağa çıkarak beklemeye başladı. Bu sırada Özden'in sınıf arkadaşı Mümine Döşçe de yanlarına geldi. 3 çocuk ve Selvet Atan, durakta servis minibüsünü beklemeye başladı. Durakta bekleyen 4 kişinin yanına elinde 16 kalibrelik tek kırma pompalı av tüfeği ile gelen Ahmet Öztürk, üzerlerine bir el ateş etti. Anne Selvet Atan, korumak amacıyla kızı ve oğlunun üzerine kapandı. Ancak katil zanlısı Öztürk, domuz avında kullanılan ve `dom dom kurşunu' olarak bilinen fişeklerden doldurduğu tüfeğini duraktaki 4 kişinin üzerine doğru art arda 3 kez daha ateşledi. Dehşet saçan Öztürk, ardından da tüfeği ile birlikte köy kenarındaki ormanlık alana kaçtı. Köylüler 4 yaralıyı Edirne Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırıldı. Hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen annesinin üzerlerine kapanarak korumaya çalıştığı kızı Özden ile oğlu Burhan Can Atan hayatını kaybetti. Saldırıda ağır yaralanan anne Selvet Atan ile kolu ve bacağından yaralanan ilköğretim okulu 7'nci sınıf öğrencisi Mümine Döşlü'nün tedavisi sürüyor. Yoğun bakımda tutulan anne Servet Atan'ın hayati tehlikesinin sürdüğü, Mümine Döşlü'nün ise durumunun iyi olduğu bildirildi.

500 ASKER ARADI

`Cinayet' ve `cinsel istismar' suçlarından 20 yıl cezaevinde yatan ve 3 yıl önce tahliye olan katil zanlısı Öztürk'ü, olaydan sonra kaçtığı ormanlık alanda İlçe Janrama Komutanlığı ekiplerince aranmaya başlandı. Jandarma ekiplerine bir süre sonra Süloğlu İlçesi'ndeki piyade birliğinden gelen askerler de katıldı.

Toplam 500 asker aralıksız aramalarını sürdürdü, bölgeyi abluka altına aldı. Yapılan aramalar sonrası katil zanlısı Ahmet Öztürk, bu sabaha karşı saat 05.00 sıralarında bitkin bir halde bir ağacın arkasında saklanırken yakalanarak gözaltına alındı.

`OLDU BİR KERE'

Lalapaşa İlçe Jandarma Komutanlığı'na götürülen Ahmet Öztürk, sorguya alındı. Burada verdiği ifadesinde öğrencilerin üzerine ateş açtığını itiraf eden Ahmet Öztürk, "Öğrencilerin servisi beklediği yerin karşısında oturuyorum. Çocuklar çok ses çıkarttı. Ben de onları uyardım. Bana tepki gösterdiler. Yanlarındaki çocukların annesi bana argo laflar kullandı. Ben de tüfeği çıkartıp vurdum. Sonra da olay yerinden kaçtım. Oldu bir kere" dedi. Kaçtığı ormanlık alanda gece boyunca sakalanan ve kendisini arayan asterleri gözetlediğini söyleyen Öztürk, "Beni yakalamasaydınız, tüfeğimde 3 fişek daha vardı. Köye dönüp birkaç kişiyi daha temizleyecektim" dedi.

İfadesinin ardından Lalapaşa Sağlık Ocağı'nda sağlık kontrolünden geçirilen Öztürk, daha sonra geniş güvenlik önlemleri altında ve asker kıyafeti giydirilerek Hükümet Konağı'ndaki Adliye'ye getirildi. Burada toplanan kalabalık ise Ahmet Öztürk'ü linç etmek istedi. Ancak güvenlik önlemi alan jandarma ekipleri bu girişimi engelledi. Toplanan kalabalık ise tepkisini katil zanlısına bağırarak dile getirdi.

TUTUKLANDI

Adliye'de savcılığa da ifade verdikten sonra mahkemeye sevk edilen Ahmet Öztür, `kasten 2 kişiyi öldürmek, 2 kişiyi de yaralamak' suçundan tutuklandı. Öztürk, yine geniş güvenlik önlemleri altında cezaevi aracına bindirilerek, Edirne Kapalı Cezaevi'ne götürüldü.

Adliye önünde toplanan yüzlerce kişi, cezaevine götürülüşü sırasında da Öztürk'e lanet yağdırdı.

KÖY OKULUNDA KALIYORDU

İki kişinin ölümüne iki kişinin de yaralanmasına neden olan katil zanlısı Ahmet Öztürk, 1986 yılında aile içi sorunlar nedeniyle tartıştığı eniştesi Zeki Sert'i baltayla keserek öldürmüş, kamuoyunda `Rahşan affı' olarak bilinen Şartla Salıverilme Yasası'ndan faydalanarak 2003 yılında tahliye olmuştu. Tahliyesinin ardından köydeki bir erkek çocuğu taciz ettiği iddiasıyla gözaltına alınan ve `cinsel istismar' suçundan tutuklanan Ahmet Öztürk, 2005 yılında yeniden tahliye oldu. Sabıkalı Öztürk, tahliyesinden sonra yeniden köye geldi ve burada eğitim görülmeyen harabe durumdaki köy okulunda kalmaya başladı. Aradan geçen 3 yılın içinde köydeki kimseyle konuşmayan Ahmet Öztürk'e Kaymakamlık tarafından Yeşil Kart da verilmişti.

İha
Yayın Tarihi : 23 Eylül 2008 Salı 17:54:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?