4
Mayıs
2024
Cumartesi
EDİRNE

Çekiciye TIR çarptı: 1 ölü, 1 yaralı

Edirne'de TEM otoyolu Havsa gişeleri yakınında emniyet şeridinde bozulan otomobili çekiciye yüklemek isteyenlere çarpan TIR, 1 kişinin ölümüne 1 kişinin de yaralanmasına neden oldu.

Alınan bilgiye göre, TEM otoyolunun Havsa gişeleri yakınında dün gece 01.00 sıralarında Bulgar plakalı K 8969 AP plakalı aracı arıza yapan Mustafa Yıldız(38) karayolları ekiplerini arayarak yardım istedi.

Yolda kalan soydaşa yardım için Karayolları görevlisi İlhan Bakkalcı kullandığı 34 MRK 58 plakalı çekici ile geldi. Arıza şeridinde aracı çekiciye yüklemek isteyenlere Yılmaz Vatansever yönetimindeki 34 BJZ 06 plakalı TIR çarptı ve yoldan çıkarak şarampole yuvarlandı. TIR'la birlikte metrelerce sürüklenen otomobil ile çekici hurda yığınına döndü. Kazada otomobilin sürücüsü Mustafa Yıldız olay yerinde hayatını kaybetti. Yaralanan çekicinin sürücüsü İlhan Bakkalcı ise yoldan geçerken kazayı görenlerin haber vermesiyle gelen sağlık ekipleri tarafından Trakya Üniversitesi Edirne Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırıldı. Çekici sürücüsünün hayati tehlikesinin bulunmadığı ve bacaklarında kırık olduğu öğrenildi.

Kaza sonrası büyük şok yaşayan ve jandarma tarafından gözaltına alınan TIR sürücüsü Yılmaz Vatansever, "Araçları fark ettim ve görünce çarpmamak için sağa sola gitmeye başladım. Ancak ikisinin arasından geçtim" dedi. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

 

iha
Yayın Tarihi : 22 Ocak 2010 Cuma 17:57:16
Güncelleme :22 Ocak 2010 Cuma 18:03:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?