5
Mayıs
2024
Pazar
EDİRNE

Çelik silolar TMO'ya kiralandı

Edirne Depoculuk AŞ tarafından tamamlanan çelik silolar, Toprak Mahsulleri Ofisi'ne kiralanarak sözleşme protokolü imzalandı.

Tesislerin bir yıl boyunca kiralanmasına ilişkin sözleşme, Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Özay Öztürk ve Toprak Mahsulleri Ofisi Edirne Şube Müdürü İbrahim Duman arasında imzalandı.

Trakya Bölgesinde birlikte iş yapabilme kültürü bakımından örnek teşkil edecek bir yapıya sahip olan ve 20 ortaklı olarak 2011 yılında kurulan Edirne Depoculuk İşletmeleri A.Ş. tarafından 2012 yılında temel atılan çelik silo yatırımı tamamlandı.

Konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Öztürk, Borsa üyelerini ve üreticileri sektördeki diğer paydaşlarıyla beraber bir bütün olarak gördüğünü belirterek, "Birlikteliğimizle güçlü olduğumuzun bilincindeyiz. Her zaman kurumsal ve insana odaklı hizmet anlayışıyla hareket eden Borsamız bir projesini daha tamamlayarak hizmete sunuyor. Geçtiğimiz yıllarda sorun teşkil eden ve çeşitli defalar gündeme gelen, ürünlerini TMO'ya satan üreticilerimizin teslimat sorunu da tamamen çözüme kavuşmuş oldu. Bundan böyle TMO tarafından alınan ürünlerin teslimatı saha içerisinde bulunan depolara yapılacak ve Borsa sahası dışına çıkılması gerekmeyecek. Toprak Mahsulleri Ofisi ve Edirne Ticaret Borsası aynı saha içerisinde mevcut teknik altyapıyı kullanmak suretiyle hizmetlerini sürdürecek. 2003 yılından itibaren birlikte çalışma kültürüne sahip iki Kurum yapacakları örnek ve ortak hizmet anlayışıyla yine Türkiye'de bir ilki gerçekleştirecek. Sektörümüz için hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum" dedi.

Ticaret Borsasına ait Hububat ve Yağlı Tohumlar Satış Tesisleri ile aynı saha içinde bulunan tesisler, son teknoloji ve teknik altyapı gibi konularda örnek teşkil edecek yapıda, her biri 2 bin tonluk 15 adet çelik silodan oluşan toplam 30 bin ton depolama ve saatte 400 ton doldurma-boşaltma kapasitesine sahip olduğu kaydedild 

iha
Yayın Tarihi : 20 Haziran 2013 Perşembe 18:01:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?