3
Mayıs
2024
Cuma
EDİRNE

Çeltikte ekim hazırlıkları başladı

Türkiye'de pirinç fiyatlarının bir anda artması ile birlikte gündeme oturan çeltikte ekim hazırlıkları da başladı. 

Edirne'nin İpsala İlçesinde üretilen ve Türkiye'nin yüzde 33 pirinç ihtiyacını karşılayan çeltik üreticileri, ekim hazırlıklarını son sürat sürdürüyor. 

İpsala Paşaköy'den Çeltik üreticisi Bülent Baş (32), ''Ben geçen yıl 500 dönüm çeltik ektim. Ektiğim çeltiğimi 600YTL'ye verdim. Şimdi ise, 2 bin 700 YTL parayı aradaki tüccar götürdü, biz faydalanamadık. Devletimiz bize sahip çıksın. Girdi fiyatları sürekli yükseliyor. Çeltik 130 günde yetişiyor. Bir de ilaçlama uçakla yapılmalı. Önümüzdeki hasat döneminde çeltik 1.5 YTL olmalı'' dedi. 

Diğer bir çeltik üreticisi İsmail Boz ise, ''Dünya'da pirinç rezervleri azalıyor. Türkiye'de de tarım desteklenmiyor. Tarın aletlerini euro bazında alıyoruz. Amerika, tarım üreticisini destekliyor. Ben 5 bin dekar çeltik ekiyorum. Milyarlarca liralık tarım aleti alıyorum. Destekleme olmadıkça para kazanamıyoruz. Mayıs ayının ilk haftasında ekimi yapacağız. Gördüğünüz gibi hazırlıklarımız devam ediyor. Harmanda çeltik fiyatı 1.5 YTL olmalıdır" diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 19 Nisan 2008 Cumartesi 09:27:51
Güncelleme :19 Nisan 2008 Cumartesi 10:37:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?