2
Mayıs
2024
Perşembe
EDİRNE

Çete operasyonu gözaltıları sürüyor

Edirne Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin kentte silahlı gasp, saldırı, zorla çek senet tahsilatı yaptıkları gerekçesiyle 5 ilde düzenlediği operasyonlarda gözaltına alınanların sayısı 35'e yükseldi.

Zanlıların ev ve işyerlerinin yanı sıra işlettikleri Edirne çöplüğünde 10 adet tabanca,1 pompalı tüfek ve bu silahlara ait çok sayıda mermi ele geçirildi.
Edirne polisi savcılığın talimatıyla Edirne çöplüğünü işleten ve hurdacılık yapan grup ile otopark işleten bir başka gruba yönelik süren 6 aylık teknik takibin ardından operasyon için düğmeye bastı.

Edirne, Kırklareli, Tekirdağ, İstanbul ve Sivas'ta 40 ayrı adrese eş zamanlı baskın düzenleyen ekipler, zorla çek senet tahsilatı, silahlı örgüt kurmak, yaralama, yağma suçları işledikleri gerekçesiyle 28 kişiyi gözaltına aldı. Devam eden soruşturma kapsamında gözaltı sayısının 35'e yükseldiği bildirildi.

Zanlıların ev ve işyerlerinin yanı sıra işlettikleri Edirne çöplüğünde 10 adet tabanca,1 pompalı tüfek ve bu silahlara ait çok sayıda mermi ele geçirildi. Gözaltına alınan 35 şüpheli sabah saatlerinde gruplar halinde Selimiye Devlet Hastanesi'ne getirilerek sağlık kontrolünden geçirildi.

Zanlılar daha sonra tekrar Edirne Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

İHA
Yayın Tarihi : 21 Ocak 2009 Çarşamba 12:36:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?