2
Mayıs
2024
Perşembe
EDİRNE

Çeyrek finalistler belli oldu

648. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde başpehlivanlık güreşlerinde çeyrek finale kalan başpehlivanlar belli oldu.

Edirne Sarayiçi Er Meydanı'nda yapılan 648. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde ikinci gün güreşleri tamamlandı. Gün boyu süren güreşler havanın kararmasıyla büyük spot ışıkları altında devam etti.

Başpehlivanlık 3. tur güreşlerinde Mehmet Yeşilyeşil, Hasan Tuna ve Ekrem Yavuz kurayla güreş yapmadan çeyrek finale yükselen ilk pehlivanlar oldu. Geçen senenin başpehlivanı Recep Kara, rakibi Gökhan Arıcı'yı yenerek çeyrek finale çıktı. Savaş Yıldırım ile güreşen Sermest Bulut, İbrahim Çoraman ile güreşen
Ali Gürbüz çeyrek finale çıkan diğer güreşçiler oldu.

Şaban Yılmaz ile Osman Aynur arasındaki mücadele ise kıran kırana geçti. Hakem kule heyeti Osman Aynur ve Şaban Yılmaz'a pasif güreştikleri gerekçesiyle ikişer kez ihtar verdi. Osman Aynur uzatmalara iki dakika kala bir puan alarak Şaban Yılmaz'ı yendi ve çeyrek finale çıktı. Günün en uzun süren başpehlivanlık güreşi ise Bayram Ertan ile Aydın Polatçı arasında geçti. Hakem kule heyeti iki pehlivana da pasif güreştikleri için ihtar verdi. Aydın Polatçı süresiz puanlama bölümünde rakibinden bir puan alarak gecenin çeyrek finale çıkan son başpehlivanı oldu.

Buna göre yarın yapılacak başpehlivanlık çeyrek final güreşlerinde Recep Kara, Osman Aynur, Sermest Bulut, Aydın Polatçı, Ali Gürbüz, Hasan Tuna, Ekrem Yavuz ve Mehmet Yeşilyeşil mücadele edecek.
 

iha
Yayın Tarihi : 5 Temmuz 2009 Pazar 12:19:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?