3
Mayıs
2024
Cuma
EDİRNE

Cezaevinde meslek öğrendiler

Edirne Açık Ceza İnfaz Kurumu bünyesinde açılan çeşitli mesleki kurslarda başarılı olan 176 hükümlüye sertifikaları verildi. Cezaevi toplantı salonunda düzenlenen ödül töreniyle birlikte başarı belgelerine kavuşan hükümlüler, 'Üç Tel Bir Nefes' saz grubunun eşsiz konseri ile moral depoladı. 

İl Milli Eğitim Müdürlüğü, İş-Kur İl Müdürlüğü ve Edirne Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü işbirliğinde düzenlenen 11 meslek eğitimi ve kültür kurslarını başarıyla bitiren 176 hükümlüye başarı belgesi verildi. 2007-2008 eğitim-öğretim dönemine yönelik yapılan değerlendirme sonucunda 11 ayrı kursta dereceye giren hükümlüler, tek tek sahneye çağırılarak onurlandırıldı. Törene katılan Cumhuriyet Başsavcısı İbrahim Ethem Dikmen, hükümlülerin adına açık cezaevinde düzenlenen meslek eğitimlerinin önemine dikkat çekti. Hükümlüleri, açık cezaevinin hem ev sahipleri hem de misafirleri olarak nitelendiren Dikmen, "Çeşitli sosyal ve kültürel aktivitelerin yanı sıra hükümlerimizi buradan iş sahibi yaparak uğurlamak bizler için mutluluk verici. Bu sayede hükümlülerimizin ruh ve beden sağlıklarını da korumalarını sağlıyoruz. Edirne Açık Cezaevi Kurumu, başta tarım sektörü olmak üzere diğer iş kollarıyla birlikte 60 yıldır toplum adına yararlı işler yapıyor. Son günlerde sosyal etkinlikler çok sık olmuyor. Bunda benim hatam da var fakat yaz mevsiminin gelmesiyle birlikte bu tür etkinlikleri daha da sıklaştıracağız" diye konuştu. 

Açık Cezaevi Kurumu Müdürü Necmi Acun ise açılan meslek kurslarının hükümlülerin kişisel, sosyal ve ahlaki yönden gelişimlerini sağladığını söyledi. Müzik, tiyatro ve konferans gibi sosyal aktiviteleri sıklaştıracaklarını ifade eden Acun, kursların açılmasında ve yürütülmesinde emeği olan tüm kurumlara teşekkürlerini sundu. 

Yapılan konuşmaların ardından matematik, sağlıklı beslenme, meyvecilik, koyunculuk, İngilizce, sığır besiciliği, sıhhi tesisatçılık, bilgisayar operatörlüğü, kat hizmetleri, fırıncılık, çilek yetiştiriciliği kurslarında dereceye giren ve açık ilköğretim okulu ile açık öğretim lisesinden mezun olan hükümlülere başarı belgeleri verildi.
Hükümlüler daha sonra, 'Üç Tel Bir Nefes' saz grubunun müzikleri ve yargı ile kamu personellerinden oluşan folklor ekibinin zeybek gösterisi ile bol bol stres atıp moral depoladı. Törene, Cumhuriyet Başsavcısı İbrahim Ethem Dikmen'in yanı sıra Adli Yargı Komisyon Başkanı Tayyip Özyılmaz, Cumhuriyet savcıları, hakimler ve hükümlüler katıldı.

.
Yayın Tarihi : 18 Haziran 2008 Çarşamba 13:36:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?