6
Mayıs
2024
Pazertesi
EDİRNE

CHP, yerel seçim startını Edirne'de verdi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) seçim çalışmalarına Edirne'den start verdi.
CHP'nin seçim çalışmalarına Kemal Derviş ve Bayram Meral'in yanısıra 8 milletvekili katıldı. Milletvekilleri, il merkezinde yapılan toplantının ardından esnafı dolaşarak nabız yokladı. Esnaf ziyaretine katılan Derviş, yolda karşılaştığı AK Parti Belediye Başkan Aday Adayı Şemsettin Emir ile de bir süre sohbet etti. Derviş, "Esnaf hükümetten şikayetçi" deyince, Emir, "Siz CHP'li esnafla görüşmüşsünüzdür. Esnafın durumunda düzelmeler var" yanıtını verdi.
Esnaf ziyaretinin ardından, CHP Edirne İl Merkezi'nde bir konuşma yapan Derviş, "Seçim aynı ülkenin vatandaşları arasında yapılan yarıştır. Kuşkusuz iktidarın hatasını görüyor ve eleştiriyoruz. Ağırlığımızın olması çok önemli. Demokrasinin sağlığı için önemli, seçime asılmamız gerekli" diye konuştu.
Ülke ve demokrasi için uzlaşmak gerektiğini belirten Kemal Derviş, "Vatandaş artık kavga gürültü istemiyor. Avrupa genişliyor, önümüzde günlerde tarihi kararlar verilecek. Avrupa sınırının Meriç Nehri olmaması gerektiğine inanıyorum. Avrupa Birliği'ne Türkiye'nin tüm hakkıyla girmesi ortak amacımız. AB'ye girilmesi özellikle bu yöre için çok önemli" diye konuştu. Derviş, Avrupa Birliği vizesinin sosyal demokratların öncülüğünde alınacağını söyledi.
Zaman içinde partizanca siyaset yapılmasının, Türkiye'nin ekonomik krize girmesine neden olduğunu öne süren Derviş, Kıbrıs için temel yaklaşımlarının dünya ile birleşmek, onurlu güçlü olmak ve hakları kabul ettirmek olduğunu ifade etti. Derviş, konuşmasını şöyle sürdürdü:
"Bu bileşimi atanın hayatına baktığımda görebiliyoruz. Kuşkusuz Türkiye'nin haklı olduğu konularda, hakkını aramak en doğal yaklaşımımızdır. Gerçeği görmeliyiz artık. Bütün Kıbrıs AB ye girsin. Dünyada haklı olma yetmiyor, haklı olduğumuz noktaları anlatmamız gerekir. Türkçe'nin AB'de resmi dil olması, 70 milyonun AB'ye girmesi demektir. Bu konuda uzlaşmaya açık biçimde yürümemiz gerekmektedir."
Derviş ve beraberindeki heyet, akşam saatlerinde Edirne'den ayrılacak.
İBRAHİM ARSLAN - EDİRNE (İHA)
Yayın Tarihi : 8 Şubat 2004 Pazar 20:12:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?