4
Mayıs
2024
Cumartesi
EDİRNE

CHP lideri Edirne'de

Trakya gezisini sürdüren Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Edirne'nin Keşan ve Tekirdağ'ın Şarköy ilçelerinde halkla buluştu. Kılıçdaroğlu, Şarköy'de traktöre de bindi.

Kılıçdaroğlu, Trakya gezisinin ikinci gününde Tekirdağ'dan Şarköy ilçesini ziyaret etti. Şarköy'e gelişinde Malkara Kavşağı'nda yüzlerce araçlık konvoyla karşılanan Kemal Kılıçdaroğlu'na, partililer ve halk yoğun ilgi gösterdi. Malkara yol ayrımında parti otobüsünün önü traktörle kesilince, Kılıçdaroğlu burada traktöre binerek halkı selamladı. Kasket hediye edilen Kılıçdaroğlu, vatandaşlara kısa bir konuşma yaptı.

Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan yaklaşık 4 bin kişiye seslenen Kemal Kılıçdaroğlu hükümete yüklenirken, bölgedeki üzüm bağlarının ne olduğunu sorarak, "Zeytin ağaçları da dondu. Buraya hükümetten gelen var mı? Ama bu hükümet halkın sorunlarını çözmek için yok ki, çiftçinin sorunu çözmek için yok ki, çiftçinin derdine merhem olmuyorlar. Hep Recep Bey'in rantına çalışıyor. Başbakan Mersin'de çiftçimize 'Ananı da al git' demedi mi? Tabii çiftçinin sorunları ile uğraşmaz. Şimdi Yunanistan'dan pamuk ithal ediyorlar. Benim ülkemizin toprakları daha güzel pamuk üretir. Şimdi de hayvancılığı et ithalatı ile bitiriyorlar. İşte biz bunun için halkın iktidarını kuracağız. Aşık Veysel ne diyor, 'Benim sadık yarım kara toprak'. Bunlar çiftçiye bu toprağı bile çok gördüler. Çin'de, Angola'da, Papua Yeni Gine'de bile hükümet çiftçiyi destekliyor. Tekel'in 17 tesisini 292 milyon liraya sattılar. Tekel'in bir arsasının değeri 250 milyon dolar. Bu düzen talan düzeni, bu düzen yalan ve soygun düzeni. Biz rantçıların
değil, halkın düzenini kuracağız" dedi.

Kılıçdaroğlu, Türkiye'de emeklilerin ikinci sınıf vatandaş durumuna getirildiğini öne sürdü. Emeklilere milli gelir artışından pay verilmediğini belirten Kılıçdaroğlu, "Ama bu düzeni yıkmak emeklilerin elinde. Ülkemizde 8.5 milyon emekli var. Aileleri ile birlikte 13-14 milyon emekli var. Eğer bu emekliler şahlanırsa, hak ararsa, sandığı AK Parti'ye mezar edersiniz. Ama emekliler AK Parti'ye oy verdi. Eğer emekliler bu durumdan memnun ise vermeye devam ederlerse, onlara söyleyecek bir sözüm yok. Ama birinci sınıf yurttaş olmak istiyorsa, halkın iktidarı için CHP'ye oy versinler" diye konuştu.

Siyasette zenginleşenlere kapıları kapatmak için iktidara koştuklarını kaydeden Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

"Biz halkı aldatmayacağız. Sizden isteğim tarlada çalışırken her yerde bunu anlatın. Helal süt emmiş herkes, CHP çatısı altına gelsin. Ayrımız gayrımız yok. Geçmişte hangi partiye oy vermiş olursan ol, oyunu rant iktidarını devirmek için CHP'ye ver. Türkiye'de temiz bir siyaset için koşmaya başladık. Recep Bey'in ezberini bozduk. Siz de onun düzenini bozun. Bu çarpık, rantçı düzeni yıkıp yerine, halk düzenini kuracağız. Halkın iktidarını kuracağız. Onların düzenleri oğullarını ve yandaşlarını zengin eden düzen, biz halkın düzenini kuracağız."

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, daha sonra partisine mensup Şarköy Belediye Başkanı Süleyman Altınok'u makamında ziyaret etti. Kılıçdaroğlu belediyenin şeref defterini imzaladıktan sonra Şarköy'den ayrıldı

İHA
Yayın Tarihi : 5 Haziran 2010 Cumartesi 15:07:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?