4
Mayıs
2024
Cumartesi
EDİRNE

Ciğerciler dernek kurdu

EDİRNELİ CİĞERCİLER DERNEK KURUP TEK ÇATI ALTINDA BİRLEŞTİ

Edirneli ciğerciler, "Edirne'yi Tanıtma ve Tava Ciğeri Kalite Koruma Derneği"ni kurarak tek çatı altında birleşti.

Edirne'yi Tanıtma ve Tava Ciğeri Kalite Koruma Derneği Kurucu Başkanı Bahri Dinar, Başkan Vekili Arif Meriç, Sekreter Selahattin Kalıpçinden, Sayman Mustafa Kemal İmrak, Üyeler Adem Hüseyinca, Nazif Derebaş ve Nedim İşcan birlikte basın toplantısı düzenledi. Kurucu Başkan Bahri Dinar, yaptığı açıklamada, amaçlarının tava ciğerle beraber Edirne'yi tanıtmak olduğunu belirterek, "Derneğimize ciğercilerin dışında esnaf arkadaşlarımızı da alacağız. Tava ciğer neden önde. Tava ciğer, son 4-5 yıldır Edirne'yi en çok tanıtan ve Edirne'nin sesini duyuran, dünyada yöresel yiyeceklerin içerisinde yükselen değerlerden bir tanesi. Prim yapan değerlerden bir tanesi. O nedenle tava ciğeri başa aldık. Amacımız, Edirne'yi tanıtmak. Biz sadece tava ciğer ustalarını değil, Edirne'de yaşayan, Edirne sevdalısı, Edirne'ye hizmet edebilecek insanları bu çatının altına toplamak istiyoruz" dedi.

Edirne'de şu anda 27 tava ciğercisi bulunduğunu ifade eden Dinar, bunların günde 1 ton 200 kilo ciğer tükettiğini belirtti. Tüketilen ciğerlerin Trakya bölgesindeki 2 yaşındaki danalardan sağlandığını ifade eden Dinar, tava ciğerin yanına Edirne'nin diğer değerlerini de kattıklarını bildirdi.

Dinar, Alipaşa Çarşısı Orta Kapı Caddesi Akgün İş Merkezi'ndeki derneğin açılışının önümüzdeki günlerde yapılacağını ve açılış günü binlerce kişiye ciğer dağıtılacağını kaydetti.

EDİRNELİ CİĞERCİLER DERNEK KURUP TEK ÇATI ALTINDA BİRLEŞTİ
İHA
Yayın Tarihi : 21 Temmuz 2010 Çarşamba 15:30:02
Güncelleme :22 Temmuz 2010 Perşembe 00:47:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?