4
Mayıs
2024
Cumartesi
EDİRNE

Ciğerciler heykel istiyor

Edirne'nin tanıtımında büyük katkısı olan tava ciğeri için Edirneli ciğerciler, heykel yapılmasını istiyor.

Edirne'nin ünlü lezzeti tava ciğerinin heykelinin yapılmasını isteyen ustalar, ciğercilerin yoğun olarak bulunduğu Ortakapı Caddesi üzerinde basın açıklaması yaptı. Açıklama öncesi müzisyenler tarafından 'Tava Ciğeri' türküsünü seslendirildi. Türküye ustalar ve vatandaşlar da eşlik etti.

Tava ciğerinin ününün ülke sınırlarını aştığını söyleyen Edirne'yi Tanıtma ve Tava Ciğeri Kalite Koruma Derneği Başkanı Bahri Dinar, Edirne'nin sembolü haline gelen tava ciğerinin kentin tanıtımına büyük katkı sağladığını belirtti. Tava ciğerinin son 5 yılda daha popüler hale geldiğini söyleyen Dinar, "Tava ciğerinin türküsü ve festivali yapıldı, derneği kuruldu. İnsanlar Edirne'ye geldiklerinde ciğer yemeseler de tava ciğerinin yapılışını görmek istiyorlar" diye konuştu.

Edirne Belediye Başkanı CHP'li Hamdi Sedefçi'den heykel yapılmasını istediklerini belirten Dinar, "Edirne'de misk sabunu, süpürgeci ve balıkçıların heykelleri var ama son 5 yıla damgasını vurmuş tava ciğerin heykeli yok. Heykel yapılırsa, jüri üyesi olduğu yarışmada tava ciğerin tanıtımına büyük katkı sağlayan sanatçı Bülent Ersoy'u heykelin açılışına davet etmek istiyoruz" diye konuştu.
 

iha
Yayın Tarihi : 1 Aralık 2011 Perşembe 23:41:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?