3
Mayıs
2024
Cuma
EDİRNE

Çöpten 10 bin kişi mağdur

Edirne Katı Atık Yönetim Birliği ilk meclis toplantısını Edirne Belediye Başkanlığı Meclis Salonunda gerçekleştirdi.

Belediye Başkanı ve aynı zamanda Edirne Katı Atık Yönetim Birliği Başkanı Hamdi Sedefçi “2004 yılından bugüne katı atık depolama tesisi için bulduğumuz alanların alt komisyonların olumlu görüş bildirmelerine rağmen üst komisyon arazilere olumsuz karar verince çalışmalarımızı sonuçlandıramadık. Toplantı sonrası tavsiye edilen 2 alanı incelemeye gideceğiz. Belediye olarak elimizden geleni yaptık. Çöp konusu yasal zorunluluk haline geldi, çevreye fazlası ile zarar veriyoruz. Mevcut olan vahşi çöp depolama sahası ile 10.000 kişi mağdur durumda. Bu oluşturduğumuz güç birliği ile Edirne ve ilçelerine katkı sağlayacağız inancındayım. Vatandaşlarımıza en sağlıklı çevre şartlarını sunmak için en kısa zamanda ilgili kurumlar ile işbirliği yaparak çözüm yoluna gideceğiz” dedi.

Açılış ve yoklama ile başlayan meclisin, ilk başkanlığını Birlik Başkanlığı seçimi öncesi Birlik Üyesi ve aynı zamanda Meclis Üyesi İsmail Çevik yaptı.

Edirne Katı Atık Yönetim Birliği Başkanlığına Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi 20 oyla seçilirken, 1.ve 2. Başkan Vekilliğine Havsa Belediye Başkanı Recep Özen ile Lalapaşa Belediye Başkanı Ali Osman Uzman seçildi.

Birlik Katip Üyeliğine Meclis Üyeleri Nurten Çalışkan ve Hüseyin Özden’in seçildiği mecliste Encümen Üyeliğine Süloğlu Belediye Başkanı İsmet Balin, Lalapaşa Belediye Başkanı Ali Osman Uzman, Havsa Belediye Başkanı Recep Özen, Meclis Üyeleri İsmail Çevik, Hasan Güngör seçilirken, Plan ve Bütçe Komisyonuna Meclis Üyesi Şefik Kondural, Orhan Seri, Erdoğan Karaağaç, Fethi Tahan ve Ahmet Uzun seçildi.

Toplantı sonrasında Edirne Belediye Başkanlığı Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Erdal Uygun birlik üyelerine yapılacak Katı Atık Depolama Tesisi hakkında ayrıntılı bilgi sundu.

Toplantı da ayrıca Lalapaşa Belediye Başkanı Ali Osman Uzman Belediye Bandosu’nun Lalapaşa’daki etkinliklerde görev alması nedeniyle Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi’ye teşekkür plaketi sundu.

Belediye Meclis Salonunda gerçekleşen Edirne Katı Atık Yönetim Birliği Meclisi sonrası birlik üyeleri Büyükdöllük ve Eskikadın köylerinde bulunan arazileri yerinde inceledi.

Edirne Katı Atık Yönetim Birliği ilk encümen toplantısını 18.12.2007 Salı günü Belediye Meclis Salonu’nda yapacak ve Katı Atık Depolama Tesisi’nin yapılacak olan arazisini görüşecek.

edirne belediyesi
Yayın Tarihi : 13 Ocak 2008 Pazar 16:06:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?