4
Mayıs
2024
Cumartesi
EDİRNE

Dayı son anda vazgeçti!

Edirne'nin Uzunköprü İlçesi'nde yaşayan ve 8 yıldır böbrek hastası olan 36 yaşındaki Ertem Palalı, böbreğinin tekini vereceğini söyleyen dayısı Remzi Ergin'in nakil günü haber vermeden hastaneden kaçması üzerine büyük şok yaşadı.

5 yıldır böbrek bekleyen Palalı'ya mutlu haber ise İstanbul'dan geldi. Bir kadavradan alınan sol böbrek Ertem Palalı'ya nakledildi. Uzunköprü'nün Karapınar Köyü'nde oturan evli ve 2 çocuk babası Ertem Palalı'ya 8 yıl önce böbrek yetmezliği teşhisi konuldu. Son 5 yıldır diyaliz makinesina bağlanarak yaşamını sürdüren Palalı'ya dayısı 51 yaşındaki Remzi Ergin, sol böbreğini vereceğini söyleyerek iki hafta önce Edirne'deki Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Transplantasyon Ünitesine getirdi. Tüm testleri yapılarak böbrek nakline engel olmadığı için hastane tarafından geçtiğimiz 19 Ekim'e ameliyat günü verildi. Ancak dayı Ergin, ameliyat sabahı böbreğini vermekten vazgeçerek kimseye haber vermeden hastaneden gitti.

'HAYALLERİM YIKILDI

Ameliyat olmayı beklerken dayısı Remzi Ergin'in böbreğini vermekten vazgeçtiğini öğrendiğinde çok büyük hayal kırıklığı yaşadığını belirten Ertem Palalı şunları söyledi

'Bu hastalığa 8 yıl önce yakalandım. Uzunköprü'de demir doğrama ve montaj fabrikasında çalışıyordum. Bu hastalığım nedeniyle emekli edildim. İki hafta önce böbrek hastalığım nedeniyle dayım bana böbreğini vereceğini söyleyip Trakya Üniversitesi Hastanesi'ne getirdi. Ondan böbrek istememiştik, tamamen kendisi vereceğini söyledi. Polikliniğe yattık ve test yaptılar. Nakil için ameliyat günü ve saati verildi bize. Dayım ondan sonra benim haberim olmadan vazgeçti ve hastaneden gitti. Ben ameliyat olmayı beklerken, doktorlar bana dayımın vazgeçip gittiğini söylediler. Şuanda kendisiyle görüşmüyorum. Moralim çok bozuldu, hayal kırıklığı oldu. Kırgın değilim ama gücendim tabi. Çünkü kendisi getirmişti, böbreğimi sana vereceğim demişti. Çok üzüldüm psikolojik destek gördüm.

KADAVRADAN BÖBREK NAKLİ

Böbrek nakli olamadığı için Uzunköprü'deki köyüne dönen Ertem Palalı'ya organ nakli için Ulusal Bekleme Listesi'ne eklendi. Bir hafta sonra Ulusal Bekleme Listesi'nde kendisine uygun bir böbrek bulunduğu haberini alan Palalı hemen Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi hastanesine geldi. Yapılan testlerde doku ve kan uyumu sağlanan Palalı'ya transplantasyon ünitesinde bağışlanan sol böbrek nakil edildi. Şuanda kendisini çok sağlıklı hissettiğini belirten Ertem Palalı, 'Benim 2 çocuğum var. Hayatta iki tane idealim var. Birincisi böbrek nakliydi, o şimdi oldu ve çok sağlıklı hissediyorum kendimi. Bir de tüm bu hizmetlerin bizlere ulaşmasını sağlayan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın elini öpmek istiyorumö dedi.

'HASTANIN PSİKOLOJİSİ BOZULDU

Trakya Üniversitesi Transplantasyon Ünitesi Böbrek Nakli Uzmanı Dr. Tamer Sağıroğlu böbrek nakli olamadığı için hasta Ertem Palalı'nın psikolojik destek gördüğünü söyledi. Sağıroğlu, 'Hastamıza dayısı sol böbreğini verecekti ancak ameliyat sabahı vazgeçerek gitti. Ertem bu haberden sonra psikolojik olarak adeta yıkıldı. Kendisine ünitemizde psikolojik destek verdik. Daha sonrada bekleme listesine ekledik. Çok kısa bir sürede onun için her şey bittiği anda bir kadavradan böbrek bağışlandı ve bize haber edildi. Tüm testleri yapılarak uyumlu olduğu belirlenince nakli gerçekleştirdikö dedi.

Böbrek nakli olan Ertem Palalı'nın dayısı Remzi Ergin ise konuyla ilgili açıklama yapmak istemediğini söyledi. 2 gün daha hastanede yatacak olan Palalı, ardından taburcu edilecek.

 

...
Yayın Tarihi : 26 Ekim 2011 Çarşamba 17:47:49
Güncelleme :31 Ekim 2011 Pazartesi 13:51:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?