2
Mayıs
2024
Perşembe
EDİRNE

Deve yüküyle para getirdi

649. Kırkpınar Ağası Seyfettin Selim ağalık bedeli olan 250 bin lirayı deve yükü ile getirerek Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi'ye teslim etti.

Selimiye Cami önünden belediyeye kadar deve ile gelen Ağa Selim etrafa para saçınca, paraları kapmak isteyen romanlar izdihama neden oldu ve birbirlerini ezdi.

Bu sene yapılan 648. Kırkpınar'da ağalık ihalesi tek başına giren ve 250 bin TL vererek gelecek yıl 649.'su yapılacak olan Kırkpınar'a yeniden ağa seçilen Seyfettin Selim ağalık bedelini heybe içinde deve ile getirdi. Kırkpınar davul zurna ekibi eşliğinde Deve üzerinde Selimiye camisinden Belediyeye gelen Selim yol boyunca havaya para ve şeker saçtı. Para ve şekerleri kapmak isteyen romanlar izdihama neden olurken birbirlerini ezdiler. Belediye önünde Başkan Hamdi Sedefçi tarafından karşılanan Kırkpınar Ağası Seyfettin Selim, deveden inerek para dolu heybeyi Sedefçiye teslim etti. Başkan Sedefçi para dolu heybeyi omzuna alarak ağa ile birlikte Belediyeye girdi. Belediyeye girişte romanlardan kurtulamayan Ağa elindeki son paraları da havaya saçınca tekrar izdiham yaşandı.

Belediye Meclis Salonu'nda basın mensuplarının karşısına çıkan Başkan Sedefçi ve Ağa Selim para dolu heybe ile poz verdiler. Edirne Belediye Başkanı Sedefçi burada yaptığı açıklamada, "Kırkpınar ağası Seyfettin Selim'in tek başına ağalık ihalesine girmesine ve ağalığı 50-60 bin liraya alma şansı varken, ağamız cömertçe fiyatı artırarak, 250 bin liraya kadar çıktı. Ağamız Güreş Federasyonu'nun katkı payı olan 25 bin TL ile beraber 275 bin lirayı getirerek bize teslim etti. Federasyon Kırkpınar'a katkı yapmamışken birde ağalık ihalesinden pay alıyor. Umarım federasyon bu yanlışından vazgeçer. Ağamızın ve benim başımdan çok olaylar geçti ancak şimdi buradayız. Ben daha önce eşek yüküyle para almıştım bu sefer deve yüküyle para aldım. İnşallah gelecek yıllarda deve kervanlarıyla para almak kısmet olur. Kendisine çok teşekkür ediyorum" dedi.

Kırkpınar Ağası Seyfettin Selim de yaptığı açıklamada, "Parayı deve ile getirmemin amacı Kırkpınar'ın gündeme gelmesi içindir. Ben gelecek yıl da ağalık yapmak istiyorum. Ondan sonra başka ağalar da çıkacaktır. Daha iyi Kırkpınar yapabilmenin arayışı içindeyiz" şeklinde konuştu

iha
Yayın Tarihi : 2 Ekim 2009 Cuma 16:51:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?