3
Mayıs
2024
Cuma
EDİRNE

Dijital mamagrofi cihazı hizmete girdi

Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Radyoloji Servisi'nde dijital mamagrofi cihazı için açılış ve tanıtım töreni düzenlendi.

Meme muayenesi esnasında memede şüpheli bir kitle bulunması durumunda bu kitlenin yerinin ve niteliklerinin belirlenmesinde etkin rol oynayan dijital mamagrofi cihazı, bundan böyle Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde hastaların hizmetinde olacak.

Trakya'da hiçbir hastanede bulunmaması nedeniyle tedavi için İstanbul'a giden hastalar da bundan böyle T.Ü. Tıp Fakültesi'nde tedavi görebilecek. Açılış öncesi cihaz hakkında bilgi veren Meme Görüntüleme Merkezi Sorumlusu Doç. Dr. Nermin Tunçbilek, artık kaset kullanılmadan çekim yapılabileceğini belirtti.

Çekilen görüntülerin 7 yıl boyunca arşivlenebileceğini de ifade eden Tunçbilek, "Cihazın alınmasıyla birlikte hastalarımızın İstanbul'a gitmesine gerek kalmayacak. Cihaz sayesinde ameliyat öncesi kesin tanı imkanı var. Ayrıca 3 boyutlu biyopsi de yapılabilir" dedi. Bilgisayar destekli cihazın toplam maliyetinin 750 bin YTL olduğu öğrenildi. T.Ü. Rektörü Prof. Dr. Enver Duran ise cihazın alınmasıyla birlikte hastanenin çağa ayak uydurmaya devam ettiğini, yeni cihaz alımlarının süreceğini kaydetti.

İHA
Yayın Tarihi : 24 Aralık 2008 Çarşamba 14:39:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?