3
Mayıs
2024
Cuma
EDİRNE

Dilek Sabancı yeşil sahaya indi

Türkiye Özel Sporcular Derneği tarafından, zihinsel engelli çocuklar ve gençlerin spor yoluyla topluma kazandırılması ve başarı elde etmesi amacıyla yürütülen çalışmalar kapsamında gerçekleştirilen, "Vodafone - Özel Olimpiyatlar Avrupa Gençler Karma Futbol Projesi"nin Keşan ayağı başladı. Olimpiyatların startını, Türkiye Özel Sporculara Spor Eğitimi ve Yardımlaşma Derneği Onursal Başkanı Dilek Sabancı verdi. 

Özel Olimpiyatlar Avrupa-Avrasya Bölgesi, 2008-2010 yılları arasında; İtalya, Fransa, Büyük Britanya, Macaristan, Romanya ve Türkiye'de gerçekleştirilecek olan projede; zihinsel engelli olan ve olmayan bireyler aynı takımda buluşturularak, kendi ülkeleri içinde ve uluslararası müsabakalar yoluyla, zihinsel özürlülerin sosyalleştirilerek, daha ürekten bireyler olması amaçlıyor. Keşanspor Klübü ile Keşan Gazi İlköğretim Okulu ve İş Okulu'nun da destek verdiği organizasyonla ilgili olarak, Türkiye Özel
Sporculara Spor Eğitimi ve Yardımlaşma Derneği Onursal Başkanı Dilek Sabancı ve Yönetim Kurulu Başkanı Necmettin Aydın Keşan'da olimpiyatların startını verdi. 

Dilek Sabancı, saat 11.00'de Keşan'a gelerek, Kaymakamlık, Belediye ve Gazi İlköğretim Okulu'nu ziyaret etti. Ardından, Keşan'da yeni yapılan Özürlüler ve Bedensel Engelliler İş Kolu Okulu'nu gezen Sabancı, Keşan Kaymakamı Abdülkadir Karataş ile bir süre sohbet etti. Sabancı, Karataş'ın "Okulumuz tamamlandı. Çevre düzenlememiz ve bir takım eksiklerimiz var. Bu konuda da sizlerin yardımlarını  bekliyoruz" diyen Karataş'a, "Biz bina yapımlarını durdurduk. Durumu bir değerlendirecem. Bağış yoluyla birşeyler yapabiliriz" karşılığnı verdi. 

Öğle yemeğinin ardından Keşan Atatürk Stadı'na geçildi. Burada öğrencilerin, velilerin ve yöneticilerin katılımıyla "Özel Olimpiyatlar Avrupa Gençler Karma Futbol Projesi" kapsamında ilk maç Keşan Gazi İlköğretim Okulu öğrencileri ile Edirne Özel Arda ve Rehabilitasyon Okulu öğrencileri arasında yapıldı.
 
Karşılaşmayı, yeşil sahada topa vuran Dilek Sabancı başlattı. Dilek Sabancı, Keşan'daki etkinliklerden büyük memnuniyet duyduğunu, gerekli desteğin verileceğini söyleyerek başarılar diledi.

İHA
Yayın Tarihi : 31 Ekim 2008 Cuma 20:16:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?