4
Mayıs
2024
Cumartesi
EDİRNE

Diyaliz aşıklarını ölüm ayırdı

Edirne'de diyaliz merkezinde tanışarak birbirine âşık olan ve daha sonra böbrek nakilleri yapılan sevgililerin mutluluğu kısa sürdü

Yaklaşık 6 ay önce Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Transplantasyon (böbrek nakli) Ünitesinde annesi Sermin Deveci’den sağlanan böbreğin nakledildiği Elif Deveci (19) ameliyattan 4 ay sonra Seydi Köyü’ndeki tek gözlü evlerinde rahatsızlanarak hastaneye kaldırıldı.

Enfeksiyon kaptığı bildirilen genç kız tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Ölen genç kız hastanede tanıştığı ve kendisi gibi böbrek nakli olan sevgilisi Esen Ertaç evlilik planları yapıyordu.

Ağabeyi Recep Ertaş’tan aldığı böbrekle tekrar eski sağlığına kavuşan Ertaç, 5 ay önce hastanede gazetecilere Elif’i çok sevdiğini ve onunda evleneceği açıklamıştı.

"ELİF’İ KAYBETTİK ÇOK ÜZGÜNÜZ"

Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Böbrek Nakli Uzmanı Dr. Tamer Sağıroğlu, 6 ay önce annesinden alınan böbreğin nakledildiği Elif Deveci’nin kaldığı köy evinde enfeksiyon kaparak hayatını kaybettiğini belirtti.

Elif’i kaybettikleri için çok üzgün olduklarını ifade eden Sağıroğlu, şunları söyledi: "Elif Deveci, annesinden aldığı böbrek sayesinde eski sağlığına kavuşmuştu.

Ancak nakilden sonra günde bir defa kullanması gereken ilaçları almadığını öğrendik. Hastaneden taburcu olduğunda gittiği evinde maalesef maddi imkansızlıklardan iyi bakılamadığı için enfeksiyon kapmış. Hastanede bir aydır kurtarmaya çalıştık ama olmadı, Elif’i kaybettik. Çok üzgünüz."

..
Yayın Tarihi : 27 Ocak 2011 Perşembe 17:46:58
Güncelleme :29 Ocak 2011 Cumartesi 16:48:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?