4
Mayıs
2024
Cumartesi
EDİRNE

Diyanet İşleri Başkanı Edirne'de

DİYANET İŞLERİ BAŞKANI EDİRNE'DE

Selimiye Camii'ndeki mevlit yayınına katılmak üzere Edirne'ye gelen Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, Edirne Valiliği'ni ziyaret etti. Görmez, ziyaret sırasında yaptığı açıklamada, Bulgaristan'da namaz kılanlara yapılan saldırılarla ilgili olarak, "Oradaki müftülük sorunu çözüldü, buna üzülenlerde tepkilerini gösterdiler" dedi.

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, Regaip Kandili dolayısıyla Selimiye Camii'ndeki kutlama programına katılmak için Edirne'ye geldi. Görmez, ilk olarak Mimar Sinan Kapalı Spor Salonu'ndaki Kuran kursunu bitiren öğrencilerin törenlerine katıldı. Kursiyerlere kurs bitirme belgelerini veren Görmez, daha sonra Edirne Valiliği'ne geçti.

Görmez, Batı Trakya'da yaşayan soydaşların isteği üzerine Regaip Kandili kutlamalarını Edirne'de yaptıklarını söyledi. Kandil kutlama programına Batı Trakya'da yaşayan soydaşların otobüslerle geleceğini belirten Görmez, "Yurt dışında yaşayan soydaşlarımız bizden yakın bir yerlerde kutlama yapılmasını istediler. Özellikle Bulgaristan ve Yunanistan'daki soydaşlarımız 'Yakında bir kandil kutlasanız da, bizde size gelsek' dediler. Hem Batı Trakya'dan hem de Bulgaristan'dan 40 otobüs gelecekler. Selimiye Camii'ne gelecekler" dedi.

Bulgaristan'ın başkenti Sofya'da ırkçı ve aşırı milliyetçi görüşleriyle tanınan ATAKA partisi, Banya Başı Camisi'nde namaz kılanlara saldırmasının çözüme yönelik bir tepki olduğunu belirtti. Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, "Oralarda uzun süreden beri bir müftülük sorunu vardı. Allah'a hamd olsun aklı selim hakim oldu ve müftülük sorunu çözüldü. Ama çözüm olması bazılarını üzdü. Onlarda tepkilerini gösteriyorlar. İnşallah ben aklıselimin her alanda egemen olacağını düşünüyorum" diye konuştu.

Gazetecilerin, Roman ilahi grubunun kutlamalarda yer alacağını ve bunun diyanetin Roman açılımı olarak görüldüğünü sorması üzerine Başkan Mehmet Görmez, "Bu tamamen kandil açılımı, onları bir izleyin" demekle yetindi.

Ziyarette Edirne Valisi Gökhan Sözer, Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez'e mis sabunu ve Selimiye Camii'nin minyatür işlemeli kristal biblosunu armağan etti.

DİYANET İŞLERİ BAŞKANI EDİRNE'DE
DİYANET İŞLERİ BAŞKANI EDİRNE'DE
İHA
Yayın Tarihi : 2 Haziran 2011 Perşembe 17:52:04
Güncelleme :3 Haziran 2011 Cuma 01:08:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?